Palgakonsultant: avalikus sektoris võiks palgakäärid suuremad olla

15. november 2017, 14:18
Palgainfo Agentuuri juht Kadri Seeder
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20171115/NEWS/171119842/AR/0/AR-171119842.jpg

Kõrgemate riigiametnike palgatõusu kommenteerides ütles Palgainfo agentuuri juht Kadri Seeder täna Äripäeva raadio intervjuus, et sõltuvalt vastutusest juhtide palgad olla senisest suurema erinevusega.

„Rääkides nüüd erasektori ja avaliku sektori juhtide palkadest, siis hakkab minule silma see, et kui erasektoris on juhtide palgaskaala hästi lai, siis avalikus sektoris on see üsna sarnane,“ lausus Seeder. „See tekitab küsimusi, kas suure mõjualaga, väga paljude töötajatega ameti juhi palk peab olema sama, kui märksa väiksema mõju ja töötajate arvuga ameti juhi palk.“

„Mulle tundub, et vastutuse määr on pigem erinev,“ jätkas ta. Seederi sõnul võiks riigisektoris juhtide palgad olla senisest erinevamad. „Et säravaid inimesi ligi tõmmata, võiks paindlikkus juhtide palkades suurem olla.“

Kuula intervjuud siit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. November 2017, 14:22

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing