Äripäev • 15. november 2017 kell 11:18

Palgakonsultant: avalikus sektoris võiks palgakäärid suuremad olla

Palgainfo Agentuuri juht Kadri Seeder  Foto: Meeli Küttim / Äripäev

Kõrgemate riigiametnike palgatõusu kommenteerides ütles Palgainfo agentuuri juht Kadri Seeder täna Äripäeva raadio intervjuus, et sõltuvalt vastutusest juhtide palgad olla senisest suurema erinevusega.

„Rääkides nüüd erasektori ja avaliku sektori juhtide palkadest, siis hakkab minule silma see, et kui erasektoris on juhtide palgaskaala hästi lai, siis avalikus sektoris on see üsna sarnane,“ lausus Seeder. „See tekitab küsimusi, kas suure mõjualaga, väga paljude töötajatega ameti juhi palk peab olema sama, kui märksa väiksema mõju ja töötajate arvuga ameti juhi palk.“

„Mulle tundub, et vastutuse määr on pigem erinev,“ jätkas ta. Seederi sõnul võiks riigisektoris juhtide palgad olla senisest erinevamad. „Et säravaid inimesi ligi tõmmata, võiks paindlikkus juhtide palkades suurem olla.“

Kuula intervjuud siit.

Hetkel kuum