• Jaga lugu:

  Sõjavägi haaras Zimbabwes võimu

  Kindralmajor Moyo videopöördumine.Foto: Scanpix/Reuters

  Lõuna-Aafrikas asuva Zimbabwe sõjavägi haaras riigis võimu pärast nädal aega kestnud vastasseisu president Robert Mugabe ning tema abikaasa Grace'iga, kes üritab ennast positsioneerida Mugabe järglasena riigi eesotsas.

  Sõjaväe esindajate teatel oli võimupööret vaja selleks, et lõpetada alates 1980. aastast Mugabe juhitud riigis relvastatud kokkupõrked, edastas Bloomberg.
  Küll aga kinnitasid relvajõud, et Mugabe (93) ning ta pere võivad ennast turvaliselt tunda. Sihikule on võetud vaid tema ümber kogunenud kurjategijad, kes panevad toime kuritegusid, mis põhjustavad riigile majanduslikke ja sotsiaalseid kannatusi, teatas kindralmajor Sibusiso Moyo telepöördumises.
  Moyo eitas, et tegu on putšiga ning väitis, et kohe kui eesmärk saavutatakse, peaks taastuma normaalne olukord.
  Opositsiooniline Liikumine Demokraatliku Muutuse Nimel kutsus rahvast üles naasma konstitutsioonilise demorkaatia teele ning lisas, et liikumine loodab, et sõjaväe sekkumine toob kaasa stabiilse, demokraatliku ja edumeelse rahvusriigi tekke, edastas Reuters.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Juhtimine avalikus sektoris meenutab absurdiklassikat
Riigikogu erakondade tagatubades ei säästeta jõudu leidmaks sobivat kulpi, millega presidendivalimiste katlast rammusamad palad välja õngitseda, samal ajal kui avalik sektor eesotsas valitsusega ägab süvenevas juhtimiskriisis, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Riigikogu erakondade tagatubades ei säästeta jõudu leidmaks sobivat kulpi, millega presidendivalimiste katlast rammusamad palad välja õngitseda, samal ajal kui avalik sektor eesotsas valitsusega ägab süvenevas juhtimiskriisis, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Nokia kasumiüllatus julgustas analüütikuid hinnasihte tõstma
Nokia teatas neljapäeval 423 miljoni euro suurusest tegevuskasumist, mis jättis analüütikute ootused kaugele maha. Mitmed analüütikud on pärast tulemuste avalikustamist ettevõtte aktsia hinnasihti tõstnud ning andnud ostusoovituse, kirjutab Kauppalehti.
Nokia teatas neljapäeval 423 miljoni euro suurusest tegevuskasumist, mis jättis analüütikute ootused kaugele maha. Mitmed analüütikud on pärast tulemuste avalikustamist ettevõtte aktsia hinnasihti tõstnud ning andnud ostusoovituse, kirjutab Kauppalehti.
Raadiohommikus: Lehar Küti uued ametid, hämarad poed ja kuuma kooli tihe sõel
Endine KredExi juht Lehar Kütt asus sel nädalal juhtima Coop Panga äriklientide uut tooteliini, samuti hakkab ta otsustama Euroopa miljardite jõudmise üle Eesti ettevõteteni rahastus InvestEU. Esmaspäevases hommikuprogrammis teeme mõlemast uuest ametist juttu.
Endine KredExi juht Lehar Kütt asus sel nädalal juhtima Coop Panga äriklientide uut tooteliini, samuti hakkab ta otsustama Euroopa miljardite jõudmise üle Eesti ettevõteteni rahastus InvestEU. Esmaspäevases hommikuprogrammis teeme mõlemast uuest ametist juttu.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.