Märt Belkin • 15. november 2017 • 1 min
Jaga lugu:

Sõjavägi haaras Zimbabwes võimu

Kindralmajor Moyo videopöördumine.  Foto: Scanpix/Reuters

Lõuna-Aafrikas asuva Zimbabwe sõjavägi haaras riigis võimu pärast nädal aega kestnud vastasseisu president Robert Mugabe ning tema abikaasa Grace'iga, kes üritab ennast positsioneerida Mugabe järglasena riigi eesotsas.

Sõjaväe esindajate teatel oli võimupööret vaja selleks, et lõpetada alates 1980. aastast Mugabe juhitud riigis relvastatud kokkupõrked, edastas Bloomberg.

Küll aga kinnitasid relvajõud, et Mugabe (93) ning ta pere võivad ennast turvaliselt tunda. Sihikule on võetud vaid tema ümber kogunenud kurjategijad, kes panevad toime kuritegusid, mis põhjustavad riigile majanduslikke ja sotsiaalseid kannatusi, teatas kindralmajor Sibusiso Moyo telepöördumises.

Moyo eitas, et tegu on putšiga ning väitis, et kohe kui eesmärk saavutatakse, peaks taastuma normaalne olukord.

Opositsiooniline Liikumine Demokraatliku Muutuse Nimel kutsus rahvast üles naasma konstitutsioonilise demorkaatia teele ning lisas, et liikumine loodab, et sõjaväe sekkumine toob kaasa stabiilse, demokraatliku ja edumeelse rahvusriigi tekke, edastas Reuters.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt