Äripäev • 16 november 2017

TransferWise sõudis välja sügavast kahjumist

Sel suvel püstitas TransferWise Tartus maailmarekordi, puhudes täis aegade suurima, 21meetrise õhupalli, mis sümboliseeris maailma avatust ja mitmekesisust.  Foto: Kristjan Teedema, Tartu Postimees/Scanpix

Rahaülekannete teenust pakkuva TransferWise'i möödunud majandusaasta tulemused näitavad, et aastaga ettevõtte käive kahekordistus ja miljonitesse ulatunud kahjumist on saanud miljonitesse kõrguv kasum.

TransferWise'i aastatulu kasvas eelmisel majandusaastal 140%, kulumieelne tegevuskasum oli mullu 2 miljonit naela, teatas ettevõte pressiteates.

TransferWise’i märtsis lõppenud majandusaasta käibeks kujunes 67 miljonit naela. Käive kahekordistus võrreldes aasta varasemaga – 2016. aastal oli ettevõtte käive 28 miljonit ning 2015. aastal 10 miljonit naela. Ettevõtte kulumieelne tegevuskasum (EBITDA) oli 2 miljonit naela, puhaskasum 7 miljonit naela, samas kui 2015. aastal oli puhaskahjum 11 miljonit naela.

Mais teatas TransferWise uuest virtuaalkontoteenusest Borderless , asudes USA ja Euroopa väikese ning keskmise suurusega ettevõtetele pakkuma võimalust hoida raha kontol 28 erinevas valuutas ja kasutada kohalikke pangarekvisiite. 2018. aastal kavatsetakse Suurbritannias ja Euroopas turule tuua eratarbijatele mõeldud Borderless virtuaalkonto ja pangakaart.

Hetkel kuum