Äripäev • 16. november 2017 kell 6:27

Transiidikeskusel kasvas tublisti kaubakäive

Konteinerid Muuga sadamas.  Foto: Raul Mee

Transiidikeskuse ASi terminalide oktoobrikuu kogukaubakäive oli kokku 378 967 tonni, mis on 48,7% enam kui eelmise aasta samal perioodil.

Konteinerterminal käitles oktoobris 20 119 TEU (TEU on 20-jalase konteineri tingühik) kaupa, mis on 6,6% enam kui möödunud aasta samal perioodil. Sealjuures konteinerites veetava kaubakoguse tonnaaž kasvas mullusega võrreldes 59,8% võrra, moodustades 320 284 tonni kaupa. Üldkaubaterminal käitles oktoobris 58 683 tonni kaupa, mis on 7,6% enam kui 2016. aasta oktoobris.

Transiidikeskuse juhatuse esimehe Vladimir Popovi sõnul reageerib ettevõte väga tundlikult turu muutustele, kohandades tegevuse spetsiifikat vastavalt majanduse olukorrale. "Uute kaubavoogude kaasamise nimel vaatame endiselt kõikides suundades. Üks meie jaoks päris oluline on Kasahstan. Selle suuna potentsiaal pole veel kasutatud ja täna saab rääkida perspektiivist," sõnas Popov.

Kaubaomanike jaoks on siia tuleku puhul oluline argument tariifid. "Kui sellised parameetrid nagu innovatiivsed lahendused ning meie terminalide tehnoloogiline varustus on kaubavoogude võitmises meie konkurentsieelis, siis tariifipoliitika on oluline miinus. Kuid tariifipoliitika kujundamise ning muutumise juhtiv roll kuulub riigile, samas kui erasektor saab olla vaid selle ülevaatamise initsiaatoriks," lisas Popov.

Transiidikeskuse AS on konteineri- ja üldkaubaterminalide operaator Muuga sadama vabatsoonis.

Hetkel kuum