Äripäev • 29. november 2017 kell 12:32

Uberi kahjum süvenes

Uber  Foto: epa

Uberi kvartalikahjum süvenes veelgi, kirjutab Reuters viitega anonüümsele allikale.

Agentuuri teatel oli veofirma puhaskahjum kolmandas kvartalis 1,46 miljardit dollarit, samas kui kvartal enne oli kahjum 1,06 miljardit.

Käive paisus allika teatel aga 14 protsenti 2 miljardi dollarini. Kuna Uber ei ole börsifirma, ei pea ettevõte finantsaruandeid esitama.

Teisipäeval tegi Jaapani SoftBanki juhitud investorite grupp Uberi aktsiatele ostupakkumise. Jaapanlaste teatel on mitmed Uberi varased investorid, näiteks riskikapitalifirma Benchmark valmis aktsiaid müüma.

Uberit on sel aastal kimbutanud hulk skandaale. Viimati tekitas avalikkuses kära teade, et veofirma maksis häkkeritele 100 000 dollarit, et hoida avalikkuse eest peidus eelmisel aastal toimunud hiidleke, mille kaudu võis kätte saada enam kui 57 miljoni konto tundlikud andmed.

Hetkel kuum