Äripäev • 12. detsember 2017 kell 7:21

Savisaar viidi haiglasse: kohtuprotsess venib

Edgar Savisaar augustis kohtusse saabumas.  Foto: Andras Kralla

Keskerakonna eksjuhi Edgar Savisaare haigestumise tõttu jäi Harju maakohtus täna jätkuma pidanud istung ära, järgmised istungid peaksid toimuma jaanuari lõpus, vahendas ERRi uudistetoimetus.

Savisaare kaitsja vandeadvokaat Oliver Nääs teatas kohtule, et Savisaar viidi teisipäeva hommikul haiglasse. "Edasise osas küsin raviarstilt kindlasti tõendi ja hoian menetlusosalisi kursis. Seega palun istungi edasi lükata," ütles Nääs.

Kohus teatas, et järgmised istungid toimuvad 23. ja 24. jaanuaril.

Täna oli kohtul kavas kuulata videosilla abil Hispaanias asuvaid tunnistajaid ning kuulata nelja kohaliku tunnistaja ütlusi, vahendas ERRi uudistetoimetus.

Riigiprokuratuur süüdistab Savisaart Tallinna eelarveraha kasutamises enda ja Keskerakonna huvides ehk omastamises suures ulatuses, samuti neljas altkäemaksu võtmises, rahapesus ning Keskerakonnale suures ulatuses keelatud annetuse vastu võtmises. Keskerakond sai süüdistuse juriidilise isikuna.

Savisaarele altkäemaksu andmises süüdistab riigiprokuratuur ettevõtjaid Aivar Tuulbergi, Alexander Kofkinit, Hillar Tederit ja Vello Kunmanit.

Tallinna linnavolikogu endist esimeest Kalev Kallot süüdistab prokuratuur altkäemaksu andmisele ja võtmisele kaasaaitamises ning Savisaarele altkäemaksu vahendamises süüdistati ekspoliitik Villu Reiljani, samuti on omastamisele kaasaaitamises süüdistatavana kohtu all Põhja-Tallinna linnaosavanema endine asetäitja Priit Kutser.

Kohtuprotsess algas Harju maakohtus 12. juunil, kui kõik süüdistatavad kinnitasid, et nad ei tunnista end süüdi. Vaid ekspoliitik Villu Reiljan võttis süü omaks ning tema osas lahendas kohus süüasja kokkuleppemenetluses.

Hetkel kuum