Kristjan Pruul • 13 detsember 2017
Uudised
Ainult tellijale

Jäätmeseadus ettevõtjate turmtule all

Foto: Erik Prozes

Jäätmeseaduse muudatus, millega lubati kõigile Eestimaa tänavatele värvilisi prügikaste ning jäätmeveo hinnatõusu, on kogunud ootamatult raevukat vastuseisu.

Ettevõtlusorganisatsioonid protestivad kasvavate pakendinõuete vastu ning on palunud riigikogul seaduse eelnõu menetlusest maha võtta. Lobigruppidele jääb selgusetuks, kas uue seadusega kaasatakse kõik maaletoojad ja hulgikaupmehed tootjate alla, kes peaksid märgistama keskkonnaalase informatsiooniga kõiki tooteid. Ette heidetakse ka üldsõnalisust, näiteks on eelnõus kirjas, et kavandama, valmistama ja Eestisse vedama peaks ikka tooteid, mis on vastupidavad ja taaskasutatavad, aga mille alusel seda peaks tegema või mis juhtub, kui nii ei tehta, sellest pole sõnagi.

Telli Äripäev

Äripäeva tellijal on ligipääs:
Äripäeva raadio­saadetele
kõigile artiklitele ja TOPidele
investor Toomase nõuannetele
Äripäeva Infopanga hõbepaketile
Hetkel kuum