• Jaga lugu:

  Kohus lõpetas Tsahkna kriminaalasja

  Anders TsahknaFoto: Eiko Kink

  Harju maakohus lõpetas täna meditsiiniäris tegutseva ekspoliitikust ettevõtja Anders Tsahkna ja tema kahe kaassüüdistatava kriminaalasja.

  Põhja ringkonnaprokuratuuri abiprokurör Hendrik Kaing taotles Tsahkna, Leho Tamvere ja Kaidi Vainola süüasja lõpetamist otstarbekuse kaalutlustel.
  Kohus leidis, et prokuröri taotlused on põhjendatud ning rahuldas need.Kohus pani Tamverele kohustuse tasuda riigituludesse 7000 eurot ja Vainolale kohustuse tasuda 9000 eurot, mõlemal tuleb summad tasuda viie aasta jooksul, vahendas ERRi uudisteportaal.
  Põhja ringkonnaprokuratuur süüdistas kunagisest reformierakondlasest ekspoliitikut Anders Tsahknat usalduse kuritarvitamisele kaasaaitamises, Leho Tamveret usalduse kuritarvitamises ja võlgniku varalise seisundi teadvas kohustustevastases kahjustamises, millega on põhjustatud võlgniku maksevõime oluline vähenemine, ning Kaidi Vainolat sellele kaasaaitamises.
  Süüdistuse kohaselt sõlmis Tamvere Sillen Konsultatsioonide, Hiiu Ravikeskuse ja PJV Hooldusravikeskuse juhatuse liikmena 2012. aastal lepinguid, millega võttis Sillen Konsultatsioonidele rahalisi kohustusi 3,5 miljoni euro ulatuses. Lisaks süüdistati Tamveret selles, et ta võõrandas Vainola kaasabil Hiiu Ravikeskuse varaks olnud Sillen Konsultatsioonide osa ja põhjustas sellega Hiiu Ravikeskuse maksevõime olulise vähenemise.
  Tsahkna suhtes jõustus 2014. aasta aprillis kohtuotsus, millega ta jäi süüdi sotsiaalministri nõunikuna töötades dokumendi võltsimises, samuti jäi jõusse talle selle eest mõistetud mõnekuuline tingimisi vangistus.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Robert Sarv: palun terve inimese passi
Sportlikud, terved ja karsked inimesed on koroonapandeemia ajal pandud ebamõistliku ja -inimliku surve alla, kirjutab Emerald Legali vandeadvokaat Robert Sarv.
Sportlikud, terved ja karsked inimesed on koroonapandeemia ajal pandud ebamõistliku ja -inimliku surve alla, kirjutab Emerald Legali vandeadvokaat Robert Sarv.
USA majanduskasv alla ootuste; börsid sellegipoolest plussis
USA teise kvartali majanduskasv jäi küll analüütikute konsensuslikele ootustele kõvasti alla, aga see ei seganud börsidel rohelises sulgumist.
USA teise kvartali majanduskasv jäi küll analüütikute konsensuslikele ootustele kõvasti alla, aga see ei seganud börsidel rohelises sulgumist.
Raadiohommikus: Irina Embrich võitudest, Otto Pukk 637% tõusust ning Roman Zaštšerinski koroonapassist
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.
Pankrotihaldur pani T1 oksjonile
Tallinna tuiksoonel asuva T1 keskuse omanikfirma Tallinna Moekombinaat siseneb pärast keerulist vaidlust võlausaldajaga pankrotimenetlusse ja pealinna uusim kaubanduskeskus läks võlgade katteks enampakkumisele. Kaubanduskeskuse alghind on 85 miljonit eurot.
Tallinna tuiksoonel asuva T1 keskuse omanikfirma Tallinna Moekombinaat siseneb pärast keerulist vaidlust võlausaldajaga pankrotimenetlusse ja pealinna uusim kaubanduskeskus läks võlgade katteks enampakkumisele. Kaubanduskeskuse alghind on 85 miljonit eurot.