Äripäev • 14 detsember 2017

Kohus lõpetas Tsahkna kriminaalasja

Anders Tsahkna  Foto: Eiko Kink

Harju maakohus lõpetas täna meditsiiniäris tegutseva ekspoliitikust ettevõtja Anders Tsahkna ja tema kahe kaassüüdistatava kriminaalasja.

Põhja ringkonnaprokuratuuri abiprokurör Hendrik Kaing taotles Tsahkna, Leho Tamvere ja Kaidi Vainola süüasja lõpetamist otstarbekuse kaalutlustel.

Kohus leidis, et prokuröri taotlused on põhjendatud ning rahuldas need.Kohus pani Tamverele kohustuse tasuda riigituludesse 7000 eurot ja Vainolale kohustuse tasuda 9000 eurot, mõlemal tuleb summad tasuda viie aasta jooksul, vahendas ERRi uudisteportaal.

Põhja ringkonnaprokuratuur süüdistas kunagisest reformierakondlasest ekspoliitikut Anders Tsahknat usalduse kuritarvitamisele kaasaaitamises, Leho Tamveret usalduse kuritarvitamises ja võlgniku varalise seisundi teadvas kohustustevastases kahjustamises, millega on põhjustatud võlgniku maksevõime oluline vähenemine, ning Kaidi Vainolat sellele kaasaaitamises.

Süüdistuse kohaselt sõlmis Tamvere Sillen Konsultatsioonide, Hiiu Ravikeskuse ja PJV Hooldusravikeskuse juhatuse liikmena 2012. aastal lepinguid, millega võttis Sillen Konsultatsioonidele rahalisi kohustusi 3,5 miljoni euro ulatuses. Lisaks süüdistati Tamveret selles, et ta võõrandas Vainola kaasabil Hiiu Ravikeskuse varaks olnud Sillen Konsultatsioonide osa ja põhjustas sellega Hiiu Ravikeskuse maksevõime olulise vähenemise.

Tsahkna suhtes jõustus 2014. aasta aprillis kohtuotsus, millega ta jäi süüdi sotsiaalministri nõunikuna töötades dokumendi võltsimises, samuti jäi jõusse talle selle eest mõistetud mõnekuuline tingimisi vangistus.

Hetkel kuum