Äripäev • 18. aprill 2018 kell 7:42

Leedus sai hoo sisse uute autode müük

Auto.  Foto: Raul Mee

Märtsis uute sõiduautode turg Euroopa Liidu riikides langes 5,3% võrra, aga kolme kuu kokkuvõttes püsib siiski napilt plussis, vahendas Autode Müügi- ja Teenindusettevõtete Eesti Liit AMTEL. Leedus tõusis aga automüük märkimisväärselt.

Euroopa Liidu riikides müüdi märtsikuus veidi alla 1,8 miljoni uue sõiduauto ehk umbes saja tuhande võrra vähem kui möödunud aasta märtsis. Esimese kvartali kokkuvõttes on ELi riikides müüdud kokku ligi 4,2 miljonit uut sõiduautot ehk 0,7% rohkem kui mullu samal perioodil.

Suurematest turgudest tõusis märtsikuu müük plussi Prantsusmaal (2,2%) ja Hispaanias (2,1%), langes aga Saksamaal (3,4%), Itaalias (5,8%) ja eriti tempokas oli see viimastel kuudel pidevalt languses Suurbritannia turul (15,7%). Kolme kuu kokkuvõttes püsib müük siiski neis riikides, välja arvatud Suurbritannias, plusspoolel.

Balti riikidest jäi märtsis miinuspoolele uute sõiduautode müük Lätis (2,8%). Kui Eestis tõusis müük 4%, siis Leedus müüdi märtsis koguni 34,5% enam kui mullu. Kerges plussis püsib uute sõiduautode turg ka Soomes.

Hetkel kuum