• Jaga lugu:

  Leedus sai hoo sisse uute autode müük

  Auto.Foto: Raul Mee

  Märtsis uute sõiduautode turg Euroopa Liidu riikides langes 5,3% võrra, aga kolme kuu kokkuvõttes püsib siiski napilt plussis, vahendas Autode Müügi- ja Teenindusettevõtete Eesti Liit AMTEL. Leedus tõusis aga automüük märkimisväärselt.

  Euroopa Liidu riikides müüdi märtsikuus veidi alla 1,8 miljoni uue sõiduauto ehk umbes saja tuhande võrra vähem kui möödunud aasta märtsis. Esimese kvartali kokkuvõttes on ELi riikides müüdud kokku ligi 4,2 miljonit uut sõiduautot ehk 0,7% rohkem kui mullu samal perioodil.
  Suurematest turgudest tõusis märtsikuu müük plussi Prantsusmaal (2,2%) ja Hispaanias (2,1%), langes aga Saksamaal (3,4%), Itaalias (5,8%) ja eriti tempokas oli see viimastel kuudel pidevalt languses Suurbritannia turul (15,7%). Kolme kuu kokkuvõttes püsib müük siiski neis riikides, välja arvatud Suurbritannias, plusspoolel.
  Balti riikidest jäi märtsis miinuspoolele uute sõiduautode müük Lätis (2,8%). Kui Eestis tõusis müük 4%, siis Leedus müüdi märtsis koguni 34,5% enam kui mullu. Kerges plussis püsib uute sõiduautode turg ka Soomes.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Naftahinnad jätkavad kiiret tõusu
Naftahinnad on täna kiiret tõusu jätkamas, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast leevenes ning Iraani tuumakõnelused peatusid, mis lükkab riigilt täiendava nafta turuletulemist edasi, vahendab Reuters.
Naftahinnad on täna kiiret tõusu jätkamas, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast leevenes ning Iraani tuumakõnelused peatusid, mis lükkab riigilt täiendava nafta turuletulemist edasi, vahendab Reuters.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Mänguturul tasub investoritel vaadata vanade tegijate poole
Kuigi mängutootjate aktsiad on pandeemia algusest kõvasti kasvanud, ei pruugi olla veel hilja kasvust osa saada, rääkis Äripäeva börsitoimetuse ajakirjanik Aivar Õepa. Siiski on tema hinnangul idufirmade asemel mõistlikum vaadata turul juba kanda kinnitanud ettevõtete poole.
Kuigi mängutootjate aktsiad on pandeemia algusest kõvasti kasvanud, ei pruugi olla veel hilja kasvust osa saada, rääkis Äripäeva börsitoimetuse ajakirjanik Aivar Õepa. Siiski on tema hinnangul idufirmade asemel mõistlikum vaadata turul juba kanda kinnitanud ettevõtete poole.