Äripäev • 21 mai 2018

Savisaare terviseekspertiis sai valmis

Edgar Savisaar valimispeol.  Foto: Andras Kralla

Korruptsioonisüüdistusega kohtu all Edgar Savisaarele tehtud terviseekspertiis on valmis ja peaks Harju maakohtusse jõudma veel sel nädalal, kirjutas ERRi uudisteportaal.

Eesti Kohtuekspertiisi Instituudis (EKEI) valminud ekspertiisi tulemuste põhjal otsustab kohus andmete avaldamise ulatuse ja protsessi edasise käigu tõenäoliselt 5. juuni istungil. Enne seda saavad kaitsjad aega ekspertiisitulemustega tutvumiseks, vahendas ERRi uudisteportaal.

Tänavu veebruaris määras kohus Savisaarele uue terviseekspertiisi, mis pidi selgitama, kas tema tervislik seisund võimaldab tal kohtuistungitel osaleda. Savisaare tervist hindas kohtuekspertiisi instituudis seitsmeliikmeline komisjon.

Savisaare terviseteema tõusis kohtus päevakorda, sest teda tuli mitu korda istungitelt haiglasse toimetada ja kohtupidamine takerdus tema haigestumise tõttu.

Eelmisel aastal Savisaarele tehtud terviseekspertiisi järgi soovitasid arstid, et Savisaart võib järjest üle kuulata umbes 45 minutit kuni üks tund ning seejärel oleks vaja pidada umbes pooletunnine paus.

Loe lähemalt ERRi uudisteportaalist.

Hetkel kuum