Artikkel
 • Jaga lugu:

  Raadiohommikus: hollandlased aitavad rajada uue piimatööstuse

  Kuidas meelitas E-Piim Hollandi suurtegija Eesti piimatööstusesse investeerima ning kuidas mõjutab 100 miljonit eurot maksev uus tehas teisi selles äris tegutsejaid?

  Nendele küsimustele annab esmaspäeval Äripäeva raadio hommikuprogrammis vastuseid Epiima juht Jaanus Murakas. Teine külaline on Euroopa õpilasfirmade võistlusel lootustandva noore juhi preemia pälvinud sEst finnantsjuht Helin Kuldkepp. Veel võtame esmaspäeva hommikul fookusesse väike- ja suuromanike suhted. Seda teemat kommenteerivad oma praktikas palju väikeomanike õiguste kaitsega tegelev advokaat Siim Maripuu ning suuromanike huve esindav jurist Eli Lahesoo.
  Stuudios on Aivar Hundimägi ja Liis Amor.
  Päev jätkub kolme saatega.
  11.00-12.00 „Äripäev eetris“. Juttu tuleb kriitikalaine alla sattunud sunddividendi plaanist ning Liisa Oviiri võitlusest tuuleveskitega. Arutame, mida arvata viimastest arengutest Danske rahapesuskandaalis ning analüüsime Trumpi ja Putini kohtumist ja selle mõjusid maailmale. Võtame kokku börsifirmade tulemuste hooaja esimese poole ning prognoosime, mida toovad järgmised nädalad. Saadet juhivad Märt Belkin ja Pille Ivask.
  13.00-14.00 "Minister külas". Uurime Isamaa liikmest keskkonnaminister Siim Kiislerilt keskkonnatasude, valitsuse tervise ja tselluloositehase eriplaneeringu lõpetamise jääknähtude kohta. Saatejuht on Eliisa Matsalu.
  15.00-16.00 "Lavajutud". Saade on salvestatud konverentsil „Ärikinnisvarasse investeerimine“. Esimesena kõneleb Peter S. Treialt, Luminori suurklientide osakonna juht. Kuidas ja kas pank mõistab omanike soovi suurendada oma investeeringu tootlust, kaasates kolmandaid osapooli, näiteks investoreid või võlausaldajaid ühisrahastusplatvormide kaudu? Kas pank näeb arendust ja valmis kassavooga objekte erinevalt? Mida pank üldse tahab? Teises saatepooles kuulete vestlusringi „Erainvestorite edulood ärikinnisvaras“. Osalevad Alyona Stadnik ("Delovõje Vedomosti“ peatoimetaja), Kalle Aron (Scandium Kinnisvara juhatuse liige ja arendusjuht) ning Karin Vinkel (Koidu Ehituse juhatuse liige).
  Teisipäeval raadios.
  7.00–10.00 hommikuprogramm. Stuudios on Indrek Mäe ja Liis Amor.
  11.00–12.00 "Investor Toomase tund".
  13.00–14.00 "Tulevikuäri".
  15.00–16.00 "Eramaja ehitus"*.
  * - kordussaade
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Kaspar Oja: valesti arvutatud inflatsioon annab ettevõtjale väära lähtepunkti
Inflatsiooni välja arvutamisel kasutatud elektri hinna lähteandmed on valed ja tegelik inflatsioon peaks olema väiksem, leiab Eesti Panga ökonomist Kaspar Oja.
Inflatsiooni välja arvutamisel kasutatud elektri hinna lähteandmed on valed ja tegelik inflatsioon peaks olema väiksem, leiab Eesti Panga ökonomist Kaspar Oja.
Toomas Arak: aktsiate hoidmistunnistustega käivad võimalused ja riskid käsikäes
Iga investeering vajab investori tähelepanu, kuid hoidmistunnistuste puhul on see isegi tähtsam, eriti kui aktsiate koduturuks on mõni eksootilisem börs, kirjutab Swedbanki finantsturgude valdkonnajuht Toomas Arak panga blogis.
Iga investeering vajab investori tähelepanu, kuid hoidmistunnistuste puhul on see isegi tähtsam, eriti kui aktsiate koduturuks on mõni eksootilisem börs, kirjutab Swedbanki finantsturgude valdkonnajuht Toomas Arak panga blogis.
Bank of America ootab 2023. aasta alguses majanduslangust
Bank of America majandusteadlaste prognooside kohaselt võib 2023. aasta esimeses kvartalis saabuda majanduslangus.
Bank of America majandusteadlaste prognooside kohaselt võib 2023. aasta esimeses kvartalis saabuda majanduslangus.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Slacki tegevjuht astub ametist tagasi ja lahkub ettevõttest
Slack Technologies kaasasutaja ja tegevjuht Stewart Butterfield lahkub ametist ettevõtte omaniku Salesforce'i sõnul jaanuaris.
Slack Technologies kaasasutaja ja tegevjuht Stewart Butterfield lahkub ametist ettevõtte omaniku Salesforce'i sõnul jaanuaris.
Eliisa Matsalu: häbi, Jaak Roosaare ja LHV!
Jaak Roosaare ja LHV soovitus osta Venemaal tegutseva Silvano Fashion Groupi aktsiaid on silmakirjalik. Seda enam, et Roosaarel on hunnik Silvano aktsiaid, mille väärtust ta oma soovitustega tõstab, kirjutab Äripäeva ajakirjanik ja väikeinvestor Eliisa Matsalu.
Jaak Roosaare ja LHV soovitus osta Venemaal tegutseva Silvano Fashion Groupi aktsiaid on silmakirjalik. Seda enam, et Roosaarel on hunnik Silvano aktsiaid, mille väärtust ta oma soovitustega tõstab, kirjutab Äripäeva ajakirjanik ja väikeinvestor Eliisa Matsalu.
Kohtla-Järve linn müüs vanurite hooldekodu sisustuse 93 500 euroga
Oktoobris Kohtla-Järve linnavalitsuselt vanurite hooldekodu kinnistu ostnud Allan Männi ettevõte Prestone OÜ soetas lisaks otsustuskorras hooldekodus asuva vallasvara.
Oktoobris Kohtla-Järve linnavalitsuselt vanurite hooldekodu kinnistu ostnud Allan Männi ettevõte Prestone OÜ soetas lisaks otsustuskorras hooldekodus asuva vallasvara.

Olulisemad lood

Sõõrumaa Patarei Merekindlusest: ehitus nii palju ei kallinegi, kui kartsime Projekt sai linnalt ehitusloa
Patarei Merekindluse ehitus läheb maksma umbes 100 miljoni euro ringis, ütles US Real Estate'i omanik Urmas Sõõrumaa.
Patarei Merekindluse ehitus läheb maksma umbes 100 miljoni euro ringis, ütles US Real Estate'i omanik Urmas Sõõrumaa.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.