Raadiohommikus: hollandlased aitavad rajada uue piimatööstuse

E-Piima tootmishoone Järva-Jaanis. Fotol ettevõtte juhatuse esimees Jaanus Murakas.   Foto: Scanpix
Äripäev • 21. juuli 2018
Jaga lugu:

Kuidas meelitas E-Piim Hollandi suurtegija Eesti piimatööstusesse investeerima ning kuidas mõjutab 100 miljonit eurot maksev uus tehas teisi selles äris tegutsejaid?

Nendele küsimustele annab esmaspäeval Äripäeva raadio hommikuprogrammis vastuseid Epiima juht Jaanus Murakas. Teine külaline on Euroopa õpilasfirmade võistlusel lootustandva noore juhi preemia pälvinud sEst finnantsjuht Helin Kuldkepp. Veel võtame esmaspäeva hommikul fookusesse väike- ja suuromanike suhted. Seda teemat kommenteerivad oma praktikas palju väikeomanike õiguste kaitsega tegelev advokaat Siim Maripuu ning suuromanike huve esindav jurist Eli Lahesoo.

Stuudios on Aivar Hundimägi ja Liis Amor.

Päev jätkub kolme saatega.

11.00-12.00 „Äripäev eetris“. Juttu tuleb kriitikalaine alla sattunud sunddividendi plaanist ning Liisa Oviiri võitlusest tuuleveskitega. Arutame, mida arvata viimastest arengutest Danske rahapesuskandaalis ning analüüsime Trumpi ja Putini kohtumist ja selle mõjusid maailmale. Võtame kokku börsifirmade tulemuste hooaja esimese poole ning prognoosime, mida toovad järgmised nädalad. Saadet juhivad Märt Belkin ja Pille Ivask.

13.00-14.00 "Minister külas". Uurime Isamaa liikmest keskkonnaminister Siim Kiislerilt keskkonnatasude, valitsuse tervise ja tselluloositehase eriplaneeringu lõpetamise jääknähtude kohta. Saatejuht on Eliisa Matsalu.

15.00-16.00 "Lavajutud". Saade on salvestatud konverentsil „Ärikinnisvarasse investeerimine“. Esimesena kõneleb Peter S. Treialt, Luminori suurklientide osakonna juht. Kuidas ja kas pank mõistab omanike soovi suurendada oma investeeringu tootlust, kaasates kolmandaid osapooli, näiteks investoreid või võlausaldajaid ühisrahastusplatvormide kaudu? Kas pank näeb arendust ja valmis kassavooga objekte erinevalt? Mida pank üldse tahab? Teises saatepooles kuulete vestlusringi „Erainvestorite edulood ärikinnisvaras“. Osalevad Alyona Stadnik ("Delovõje Vedomosti“ peatoimetaja), Kalle Aron (Scandium Kinnisvara juhatuse liige ja arendusjuht) ning Karin Vinkel (Koidu Ehituse juhatuse liige).

Teisipäeval raadios.

7.00–10.00 hommikuprogramm. Stuudios on Indrek Mäe ja Liis Amor.

11.00–12.00 "Investor Toomase tund".

13.00–14.00 "Tulevikuäri".

15.00–16.00 "Eramaja ehitus"*.

* - kordussaade

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Hetkel kuum