Äripäev • 1. august 2018 kell 8:33

Kaitsevägi lõi küberründeüksuse

Küberrünne  Foto: PantherMedia/Scanpix

Eesti kaitsevägi lõi täna küberväejuhatuse, mille ülesandeks on kaitseministeeriumi haldusala IT-teenuste toimimise, infooperatsioonide ja küberkaitse kõrval omada ka küberrünnakute korraldamise võimekust, kirjutab Postimees.

Küberväejuhatuse suurus on esialgu 300 teenistujat ning lisaks kasutatakse tulevikus kuni 200 IT-teadmistega ajateenijat, keda juba praegu on kasutatud üha rohkem küberuumis operatsioonide läbiviimisel, kirjutab Postimees.

Postimees lisab, et põhikohaga teenistujaid palgatakse lähiaastatel juurde 60 ning nende palk võib olla suuremgi kui väejuhatuse ülemal.

Kokku on väejuhatuse suurus seega ligi 600 inimest, kelle relvaks pole automaat ega granaat, vaid arvuti.

Loe pikemalt Postimehest.

Hetkel kuum