• Mart-Järvo HintertreuFoto: Raul_Mee
  Jaga lugu:

  Konesko investeerib hoogsalt ja maksab magusa dividendi

  Mulluses Rikaste TOPis 168. kohale jõudnud Mart-Järvo Hintertreu osalusega tööstusfirma Konesko kasvatas mullu käivet ning maksab korralikku dividendi.

  Peamiselt elektrimootorite ja elektrikomponentide valmistamise ja masinaehitusliku allhankega tegeleva firma müügitulu tõusis 6,4% ning jõudis 59,7 miljoni euroni. Ärikasumis tuli aga vastu võtta langus — see näitaja kahanes koguni 27,4 protsenti, 2,4 miljoni euroni.
  Seda seletab firma kõrge investeerimisaktiivsus. Näiteks renoveeriti Põltsamaa tehase tootmishoonete valgus, milleks läks 84 000 eurot, 200 000 euro eest soetati seadmeid ning Põltsamaal osteti 110 000 euro eest maatükk. Samuti laiendati tootmistegevust Türi-Allikul.
  Lõviosa käibest teenis Konesko mullu Soomes, kuhu müüdi kaupa pea 43 miljoni euro eest. Olulise tähtusega olid ka Prantsuse, Saksa ja Rootsi turud, veidi müüs firma kaupa ka Itaaliasse ning 55 000 euro eest ka Eestisse. Väljaspool Euroopat tõi firmale 4,7 miljonit tulu USA turg.
  Kaubagrupiti aga tõi juhtmestiku tarvikute tootmine Koneskole tulu 26,8 miljonit, samas kui elektrimootorite, -generaatorite ja trafode tootmine andis käivet 24 miljoni jagu. Lisaks teenis firma 9 miljonit tõste- ja teisaldusseadmete tootmisest.
  Konesko töötajate arv kasvas mullu keskmiselt 18 inimese võrra, 358 töötajani. Sellega seoses tõusis ka palgakulu 9,1% võrra 4,8 miljoni euroni. Ühe inimese kohta keskmiselt oli kuupalk 1019 eurot.
  Firma otsustas eelmise majandusaasta eest maksta dividende 1,2 miljonit eurot. Hirtentreule kuulub firmast 46%, mis tähendab, et tema saagiks langeb omanikutulu umbes 552 000 eurot. Ülejäänud osa Konsekost kuulub Soome tööstuskontsernile Konecranes.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: ebanormaalsusest saab valulik normaalsus
Finantsturud näivad ennustavat, et Euroopa pikaleveninud eksperiment negatiivsete intressimääradega on lõppemas. Seda, kas tõesti, ja milline on selle mõju majandusele, analüüsib SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Finantsturud näivad ennustavat, et Euroopa pikaleveninud eksperiment negatiivsete intressimääradega on lõppemas. Seda, kas tõesti, ja milline on selle mõju majandusele, analüüsib SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
ELMO Rent loob Prantsusmaal tütarfirma
ELMO Rendi nõukogu otsustas eile toimunud koosolekul, et rajab Prantsusmaale tütarettevõtte, selgub börsiteatest.
ELMO Rendi nõukogu otsustas eile toimunud koosolekul, et rajab Prantsusmaale tütarettevõtte, selgub börsiteatest.
USA süüdistab Valgevene ametnikke piraatluses seoses Ryanairi lennuki intsidendiga
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.
Eesti Pagar vaidleb krooniajal saadud euroraha pärast tänini
Eesti Pagar nõuab oma õigust habemega vaidluses, kus 2009. aastal EASilt saadud poole miljoni euro suurune riigiabi tunnistati hiljem ebaseaduslikuks.
Eesti Pagar nõuab oma õigust habemega vaidluses, kus 2009. aastal EASilt saadud poole miljoni euro suurune riigiabi tunnistati hiljem ebaseaduslikuks.