Äripäev • 14. august 2018 kell 3:00

Kohalike protestid ei vanguta suurkanala rajamise plaane

Kanad  Foto: Reuters/Scanpix

Vaatamata sellele, et Väimela elanikud andsid eelmisel nädalal Võru vallavalitsusele üle ligi 600 allkirjaga pöördumise, et protestida aleviku külje alla plaanitava suurkanala ehitamise vastu, loodab kanalat kavadav OÜ Lõuna-Eesti Talumuna projektiga siiski edasi minna.

Kanafarmi üks investoritest Martin Maask ütles Lõuna-Eesti Postimehele, et sellised kanalad ei haise nii, nagu inimesed kardavad. "Oleme mõelnud viia Väimela elanikud mõne meie kanala juurde ja neilt küsida, kas nad tunnevad seal 50–100 meetri kaugusel mingit häirivat lõhna."Maaski sõnul on nad kanala rajamisest Väimela lähedale endiselt huvitatud, sest asukohal on palju positiivseid külgi: hea elektrivarustus ja puurkaev, mille peaks muidu tampoonima, vahendab Lõuna-Eesti Postimees.

Lõuna-Eesti Talumuna plaanib ehitada Väimela lähedale 360 000 lindu mahutava ja 10 miljonit eurot maksva kanala. Kohalikud elanikud aga esitasid Võru vallavalitsusele ja volikogule paberid, millel 582 Väimela aleviku ja ümbruskonna elaniku allkirjad plaanitava farmi vastu. Kohalikud kardavad, et kanalast levima hakkav hais viib nende elukvaliteedi alla. "Proovime elanikega ikkagi mingisuguse kokkuleppe saada, me ei taha kogukonnaga tülli minna," lisas Maask. "Ei tahaks loobuda ega hakata teisi asukohti otsima."Loe lähemalt Lõuna-Eesti Postimehest.

Hetkel kuum