Äripäev • 30. august 2018 kell 5:34

Kosmeetikaäridel oli hea müügiaasta

Kosmeetikakauplus.  Foto: Raul Mee

Jaekaubandusettevõtete müügitulu suurenes 2018. aasta juulis eelmise aasta sama kuuga võrreldes püsivhindades kaks protsenti 624,1 miljoni euroni, teatas statistikaamet.

Tööstuskaupade kaupluste müügitulu suurenes aastaga viis protsenti. Enim suurenes müügitulu apteekides ja kosmeetikatarvete kauplustes, kus müük kasvas aastaga 13 protsenti, teatas statistikaamet.

Müügitulu suurenes veel ka posti või interneti teel kaupu müüvates kauplustes (kasv 11 protsenti), majatarvete, kodumasinate, rauakaupade ja ehitusmaterjalide kauplustes (kasv 8 protsenti), muudes spetsialiseerimata kauplustes nn kaubamajades, kus on ülekaalus tööstuskaubad (kasv 7 protsenti) ning tekstiilitoodete, rõivaste ja jalatsite kauplustes (kasv 3 protsenti).

Müügitulu vähenes eelmise aasta juuliga võrreldes muudes spetsialiseeritud kauplustes, kus kaubeldakse peamiselt arvutite ning nende lisaseadmete, raamatute, sporditarvete, mängude ja mänguasjadega. Kasutatud kaupade kauplustes ja väljaspool kauplusi (kioskites, turgudel, otsemüük) jäi müügitulu eelmise aasta juuliga samale tasemele.

Toidukaupade kaupluste müügitulu jäi mulluse juuliga võrreldes samale tasemele.

Mootorikütuse jaemüügiga tegelevate ettevõtete müügitulu vähenes eelmise aasta juuliga võrreldes kolm protsenti.

Hetkel kuum