Pille Ivask • 3. september 2018 kell 11:46
Vjatšeslav Leedo läheb tuleval nädalavahetusel Hiina tehast avama.   Foto: Raul Mee

Leedo läheb Hiina tehast avama

Suurettevõtja ja kunagine praamiparun Vjatšeslav Leedo läheb tuleval nädalavahetusel Hiina puitdetailide ja puitmaja tehast avama.

Leedo polnud täna veel nõus tehasega seonduvat lähemalt kommenteerima, öeldes, et tahab enne Hiinas ära käia.

Möödunud aastal kinnitas ta teemaveebile Põllumajandus.ee, et põllumajanduse kõrval on teine tõusev trend ehitus ning puitmajade ja elementmajade tootmine, mida Leedo ka Skandinaaviasse ekspordib. Toona andis ettevõtja mõista, et puit- ja elementmajade turud vohavad ja kasvu lõppu karta pole. Leedo sõnul mitte ainult ei kasvata vaid laienetakse ka uutele turgudele. “Puitmaju läheb Rootsi, läheb Norra ja tasapisi koputame ka Hiina turu uksele,” märkis ta mullu sügisel.

Juunis Äripäevas ilmunud intervjuus ütles Leedo, et on asunud usinalt hiina keelt õppima. "Õpin usinasti hiina keelt, kui selgeks saan, siis saame suvel uudiseid jagada. Me oleme Hiina turul olnud mitmeid aastaid, aga sellest on veel vara rääkida. Hiinaga peab rahulikult asja ajama," vihjas Leedo, lubades Äriplaanil täpsemalt rääkida, mis plaanid Hiinaga on.

Leedole kuulub kokkupandavaid puitmaju ja nende elemente tootev Saare Erek AS, mis teenis möödunud aastal 5,89 miljonit eurot käivet ja see kasvas aastaga 12%. Ettevõtte ärikasum ulatus mullu aga 43 686 euroni, mis oli ligi 13 000 väiksem kui 2016. aastal.

Firma selle aasta ambitsioonideks oli aruandes toodud kokkupandavate puitehitiste tootmis-ja müügimahu tõstmine nii aiamajade kui ka elementmajade tootmises. "Lisaks olemasolevatele klientidele jätkub töö uute turgude leidmiseks. Planeeritavate investeeringute maht sõltub peamiselt taotletavast Euroopa Liidu rahastusest," märgiti aruandes.

Ettevõttel on praeguse seisuga ka 148 886 euro suurune maksuvõlg.

Hetkel kuum