Äripäev • 26. september 2018 kell 11:56

Liisinguautodega saab taas üle idapiiri

Narva.  Foto: Georg Kõrre, Postimees/Scanpix

Alates tänasest saab taas Narva, Koidula ja Luhamaa piiripunktis üle piiri sõita liisinguautodega ilma Venemaa tollis tagatisraha maksmata.

Maksu- ja tolliameti piirikontrolli valdkonna juhi Ants Kutti sõnul on liisinguettevõtete andmed Venemaa tollipunktidele edastatud ja kui liisinguettevõttel või auto kasutajal ei ole Venemaa tolli andmetel varasemaid rikkumisi ning puuduvad võlad Vene riigi ees, siis pääseb taas üle piiri tagatisraha tasumata.

4. septembril rakendus Vene tolli õigusakt, mille järgi võib ainult üks välisriigi numbrimärgiga eraviisiliselt kasutatav sõiduk, mis on registreeritud ühele omanikule, olla ajutiselt Venemaa territooriumil maksuvabalt. Iga järgmise samale omanikule kuuluva sõiduki sisenemisel Venemaale tuleb tasuda impordimaksudega samaväärne tagatis.

Samasugune kord rakendus ka Soomes, nemad said Venemaaga liisunguautode küsimuse lahendatud eile.

Hetkel kuum