Äripäev • 17. oktoober 2018 kell 13:29

Raadiohommikus: EfTENi uus fond, Brexit ja põllumehest börsikaupleja

EfTEN Capitali tegevjuht Viljar Arakas oma kontoris  Foto: Andres Haabu

Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime kolmapäeva õhtul peetud Brexiti otsustavatest läbirääkimistest, EfTEN Capitali uuest fondist, dividendiaktsiatesse investeerimisest ning viljabörsil kauplemisest.

Neid teemasid aitavad Äripäeva stuudios avada Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Keit Kasemets, EfTEN Capitali tegevjuht Viljar Arakas, blogi dividendinvestor.ee eestvedaja ja endine Danske pensionifondide juht Märten Kress ning Valgamaa Põllumeeste Liidu juhatuse esimees, Mudasilla talu peremees Kalle Kits.

Saatejuhid on Kaspar Allik ja Juhan Lang.

Päev jätkub kolme saatega:

11.00–12.00 "Poliitikute töölaud". Saates tuleb vaatluse alla Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna majandusprogramm, mis näeb ette nii käibemaksu langetuse, erisoodustusmaksuga seonduva pehmendamise, automaksu kehtestamise ettevõtetele, aktsiiside tagasipööramise kui ka tulumaksumäära sidumise laste arvuga. Üle ega ümber ei saa me ka EKRE plaanist peatada Rail Balticu projekt. Stuudios kommenteerivad teemasid riigikogu liige Martin Helme EKREst ning kaubandus-tööstuskoja peadirektor Mait Palts. Saadet juhib Indrek Mäe.

13.0014.00 "Eetris on ehitusuudised". Tallinna Teede ASi juhatuse esimees Jüri Läll räägib ligi 40 miljoni eurose käibega teedeehitaja edu saladustest ja õigete otsuste tagamaadest. Küsime ka, kas ja kui head on Eesti teed ning mida oleks vaja muuta, et teid paremini ehitada. Saatejuht on Lauri Leet.

15.0016.00 "Innovatsiooniminutid". Seekordses saates räägib maailma mõjukamate teadlaste edetabelis olev akadeemik, Eesti Maaülikooli professor taimefüsioloogia alal ja teaduse tippkeskuse EcolChange juht Ülo Niinemets taimedest ja globaliseerumise mõjust põllumajandusele. Räägime taimede aretamisest ja kohanemisvõimest ning jõuame jutuga ka glüfosaatide perekonnani – uurime, kas neid saaks asendada biotõrjega. Saadet juhivad Kirke Klemmer ja Villy Paimets.

Kuula raadiot otse SIIT.

Hetkel kuum