• Jaga lugu:

  Raadiohommikus: EfTENi uus fond, Brexit ja põllumehest börsikaupleja

  EfTEN Capitali tegevjuht Viljar Arakas oma kontorisFoto: Andres Haabu

  Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime kolmapäeva õhtul peetud Brexiti otsustavatest läbirääkimistest, EfTEN Capitali uuest fondist, dividendiaktsiatesse investeerimisest ning viljabörsil kauplemisest.

  Neid teemasid aitavad Äripäeva stuudios avada Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Keit Kasemets, EfTEN Capitali tegevjuht Viljar Arakas, blogi dividendinvestor.ee eestvedaja ja endine Danske pensionifondide juht Märten Kress ning Valgamaa Põllumeeste Liidu juhatuse esimees, Mudasilla talu peremees Kalle Kits.
  Saatejuhid on Kaspar Allik ja Juhan Lang.
  Päev jätkub kolme saatega:
  11.00–12.00 "Poliitikute töölaud". Saates tuleb vaatluse alla Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna majandusprogramm, mis näeb ette nii käibemaksu langetuse, erisoodustusmaksuga seonduva pehmendamise, automaksu kehtestamise ettevõtetele, aktsiiside tagasipööramise kui ka tulumaksumäära sidumise laste arvuga. Üle ega ümber ei saa me ka EKRE plaanist peatada Rail Balticu projekt. Stuudios kommenteerivad teemasid riigikogu liige Martin Helme EKREst ning kaubandus-tööstuskoja peadirektor Mait Palts. Saadet juhib Indrek Mäe.
  13.0014.00 "Eetris on ehitusuudised". Tallinna Teede ASi juhatuse esimees Jüri Läll räägib ligi 40 miljoni eurose käibega teedeehitaja edu saladustest ja õigete otsuste tagamaadest. Küsime ka, kas ja kui head on Eesti teed ning mida oleks vaja muuta, et teid paremini ehitada. Saatejuht on Lauri Leet.
  15.0016.00 "Innovatsiooniminutid". Seekordses saates räägib maailma mõjukamate teadlaste edetabelis olev akadeemik, Eesti Maaülikooli professor taimefüsioloogia alal ja teaduse tippkeskuse EcolChange juht Ülo Niinemets taimedest ja globaliseerumise mõjust põllumajandusele. Räägime taimede aretamisest ja kohanemisvõimest ning jõuame jutuga ka glüfosaatide perekonnani – uurime, kas neid saaks asendada biotõrjega. Saadet juhivad Kirke Klemmer ja Villy Paimets.
  Kuula raadiot otse SIIT.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu tippu
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu kõrgeima tasemeni, sest Ukrainaga seotud geopoliitilised pinged ning aktsiate odavnemine panid investoreid turvasadamat otsima, vahendab Reuters.
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu kõrgeima tasemeni, sest Ukrainaga seotud geopoliitilised pinged ning aktsiate odavnemine panid investoreid turvasadamat otsima, vahendab Reuters.
Aasta ettevõtte Chemi-Pharmi finantsjuhi vaade kriisiga kohanemisele: Directo äritarkvara sai asendamatuks
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Kurioosne: enamus maailma krüptoäridest on registreeritud Eestisse Käive ulatub miljardite eurodeni
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.