Jaga lugu:

Kaupmeeste müügi kasv kiirenes

Jaekaubandusettevõtete müügitulu suurenes eelmise aasta novembris 2017. aasta novembriga võrreldes püsivhindades 5%, teatas statistikaamet. Kui oktoobris kasvas müügitulu varasema aasta sama kuuga võrreldes 3%, siis novembris kasv kiirenes.

Müügitulu suurenes novembris enim spetsialiseeritud kauplustes, sealhulgas arvutite ja nende lisaseadmete müüjatel.  Foto: Erik Prozes

2018. aasta novembris oli jaekaubandusettevõtete müügitulu 604 miljonit eurot.

Tööstuskaupade kaupluste müügitulu suurenes 2017. aasta novembriga võrreldes 10%. Müügitulu suurenes enamikul tegevusaladel, vaid kasutatud kaupade kaupluste müügitulu ja müük väljaspool kauplusi (kioskites, turgudel, otsemüük) jäi varasema aasta tasemele. Enim suurenes müügitulu muudes spetsialiseeritud kauplustes, kus kaubeldakse peamiselt arvutite ning nende lisaseadmete, raamatute, sporditarvete, mängude, mänguasjade jm, kus müük kasvas aastaga 15%. Keskmisest enam suurenes müügitulu veel ka apteekides ja kosmeetikatarvete kauplustes (kasv 11%) ning majatarvete, kodumasinate, rauakaupade ja ehitusmaterjalide kauplustes (kasv 11%).

Toidukaupade kaupluste müügitulu suurenes 2017. aasta novembriga võrreldes 3%. Nende kaupluste müügitulu kasvule avaldas osaliselt mõju varasema aasta madal võrdlusbaas ning toidukaupade hinnatõusu aeglustumine.

Mootorikütuse jaemüügiga tegelevate ettevõtete müügitulu vähenes 2017. aasta novembriga võrreldes 3%.

Võrreldes 2018. aasta oktoobriga vähenes novembris jaekaubandusettevõtete müügitulu 1%. Sesoonselt ja kalendaarselt korrigeeritud andmete põhjal suurenes aga müük eelmise kuuga võrreldes 2%. 2018. aasta 11 kuuga (jaanuar–november) suurenes jaekaubandusettevõtete müügitulu eelmise aasta vastava perioodiga võrreldes 1%.

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Hetkel kuum