Äripäev • 21. jaanuar 2019 kell 16:14

Selgusid Bonnieri preemia nominendid

Bonnieri preemia nominentide seas on ka uuriv telelugu Igor Mangist.  Foto: Toni Läänsalu / Postimees / Scanpix

Ajalehtede liidu žürii valis täna toimunud koosolekul välja 2018. aasta uuriva ajakirjanduse parimad lood ehk Bonnieri preemia nominendid.

Nominendid on rahvusringhäälingus "Pealtnägijas" 9. mail eetris olnud Mihkel Kärmase ja Anna Pihli uuriv telelugu Igor Mangist; rahvusringhäälingu uudisteportaalis 12. juunil, 20. septembril ja 7. novembril ilmunud Merilin Pärli kirjutatud artiklid ning Eesti Ekspressis 18. juulil ja 26. septembril ilmunud Kirsti Vainküla kirjutatud lood vanemliku hoolitsuseta pisipoisist Martinist, kelle lapsendamisega tekkisid lastekaitsjate erapoolikuse tõttu probleemid; Postimehes 29. augustil ja 29. detsembril ilmunud Holger Roonemaa artiklid Venemaa mõjutustegevuse paljastamisest Eestis ja lähiriikides ning Eesti Päevalehes 27., 28. ja 30. augustil ilmunud Joosep Tiksi artiklid Kanuti vägivaldsetest noortest.

Bonnieri preemia võitja tehakse teatavaks 11. veebruaril Tallinnas Rootsi saatkonnas toimuval pidulikul tseremoonial. Preemia võitja saab Rootsi meediakontsernilt Bonnier ja ajalehelt Äripäev auhinnaks 5000 eurot.

Sel aastal kandideeris Bonnieri preemiale 26 tööd.

Žüriisse kuulusid Äripäeva peatoimetaja Meelis Mandel, Põhjaranniku tegevtoimetaja Erik Kalda, Eesti Päevalehe ja Delfi peatoimetaja Urmo Soonvald, Postimehe peatoimetaja asetäitja Aivar Reinap, rahvusringhäälingu toimetaja ja saatejuht Mihkel Kärmas ning ajalehtede liidu tegevjuht Mart Raudsaar.

Hetkel kuum