• Jaga lugu:

  Kristina Kallas: valija ei saanud meist aru

  Eesti 200 jäi napilt, kuid kindlalt riigikogust välja. Puudu jäi umbes 2000 häält. Erakonna esimehe Kristina Kallase sõnul ei saanud valijad aru neist probleemidest, millele Eesti 200 oma kampaanias rõhus.

  Kristina Kallas on enda sõnul Eesti majanduse pärast väga mures.Foto: Tanel Meos
  Kallase sõnul näitavad tulemused, et valijad eelistavad konservatiivsemaid jõudusid. Samuti jäi tema sõnul Eesti 200l puudu ajast. „Sel hetkel, kui meie mõtlesime, kas luua erakond, olid teistel nimekirjad ja programmid koos. Nelja kuuga ei suutnud me imet teha,“ ütles ta.
  Kallas märkis, et inimesed ei tunne veel neid majanduskeskkonna riske, millele Eesti 200 rõhus. „Praegu majandus kasvab, tööjõupuudus on olematu, palgad kasvavad. Jutt, et peame tegema teistsugust majandust, ei lähe praegu inimestele peale, kuna lihtsalt ei saada aru, milles üldse probleem on,“ rääkis Kallas täna Äripäeva raadio valimiste erisaates.
  Eesti 200 liikmest ettevõtja Priit Alamäed valimistulemused just naeratama ei pannud.Foto: Tanel Meos
  „Ma olen siiralt mures Eesti majanduse pärast,“ ütles Kallas. Tema sõnul pole praegu ühelgi riigikokku pääsenud erakonnal plaani, kuidas tuua Eesti välja majandusotsustest, mis tehti 1990. aastatel. „Võib-olla Reformierakond suudab. Suures võidutuhinas istuvad ettevõtjatega laua taha ja teevad ambitsioonika plaani,“ arutles Kallas.
  Kallase sõnul on kõige tõenäolisem uus koalitsioon Reformierakond, Isamaa ja SDE. „Ma arvan, et Jüri Ratasel on väga raske minna Kaja Kallase valitsusse,“ ütles ta.
  Kallase arvates peaks uus valitsus kindlasti alustama riigireformi ja sotsiaalkaitsesüsteemi reformiga. „Sotsidel on kindlasti üks tugev minister selleks olemas, Riina Sikkut. Kuid kiiremas korras on vaja leida riigihalduse minister, kes tegeleks riigi tiigrihüppega, mitte riigi ametikohtade Tallinnast välja viimisega,“ rääkis Kallas.
  Kallas rääkis, et nad said tugeva toetuse Tartus ja Ida-Virumaal. „Seal on meile tugevad lootused,“ ütles ta. Seetõttu usub Kallas, et Eesti 200 võtab eesmärgiks teha hea tulemus kohalikel omavalitsuste valimistel.
  Kallase sõnul jätkab Eesti 200 oma tegevust ja eesmärgiks võetakse kohalike omavalitsuste valimised. Neilt ootab Kallas suurt toetust Tartu- ja Ida-Virumaalt.Foto: Tanel Meos
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hästi sihitud piirangud, aga viirus lendas juba radarist välja
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: tugevad tulemused aitasid Dow päevasisese rekordini
S&P 500 ja Dow Jonesi indeksid lõpetasid kolmapäeva tõusuga, Dow jõudis ka uue päevasisese rekordini, sest börsifirmade tulemused on olnud oodatust paremad, vahendab Reuters.
S&P 500 ja Dow Jonesi indeksid lõpetasid kolmapäeva tõusuga, Dow jõudis ka uue päevasisese rekordini, sest börsifirmade tulemused on olnud oodatust paremad, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kuidas täpselt Enefit Greeni aktsiaga rikastuda?
Raadiohommik keskendub neljapäeval Tallinna börsil kauplemist alustavale Enefit Greenile ja eile IPOst teatanud Hepsorile ning avalikustab Eesti aasta auto finalistid.
Raadiohommik keskendub neljapäeval Tallinna börsil kauplemist alustavale Enefit Greenile ja eile IPOst teatanud Hepsorile ning avalikustab Eesti aasta auto finalistid.
Iirimaale pagemine Oliver Kruudat Eestis pankrotist ei päästnud
Tartu maakohus kuulutas täna välja Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liikme, kunagise suurärimehe Oliver Kruuda pankroti, kuigi Iirimaa kõrgem kohus oli juba suvel Kruuda püsivalt maksejõuetuks kuulutanud.
Tartu maakohus kuulutas täna välja Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liikme, kunagise suurärimehe Oliver Kruuda pankroti, kuigi Iirimaa kõrgem kohus oli juba suvel Kruuda püsivalt maksejõuetuks kuulutanud.