Äripäev • 13. märts 2019 kell 15:17

Kunstiakadeemia valiti parimaks betoonehitiseks

Eesti Betooniühing kuulutas konkursi "Aasta betoonehitis 2018" võitjaks Eesti Kunstiakadeemia.

Eesti Kunstiakadeemia  Foto: Eesti Betooniühing

Žürii esimehe Aadu Kana hinnangul on Eesti Kunstiakadeemia 1920. aastate Eesti tööstusarhitektuuri parimaid näiteid ja eri ajastute ruumisegadus on koondatud väärikaks, kuid nooruslikuks tervikuks. "Hea näide betoonist kui ajale vastupidavast ehitusmaterjalist," ütles Kana.

Konkursi peaauhinna saanud Kuu Arhitektide seas märgiti ära Joel Kopli, Koit Ojaliiv, Juhan Rohtla ja Eik Hermann.

Tunnustuse said veel inseneribüroo Printsiip (konstruktori auhind), Pink (sisearhitektuuri auhind), Astlanda Ehitus (ehituse peatöövõtja), Maru Betoonitööd (betoonitööde auhind), Betoonimeister (betooni auhind), Framm koos Paneelivabrikuga (betoontoodete auhind) ning Peri koos Ramirent Balticuga (raketiste auhind).

Hetkel kuum