Äripäev • 17. juuni 2019 kell 9:45

Danske leidis Eesti viivislaenudele uue omaniku

Lisaks kodulaenudele ja pangaautomaatidele sai uue omaniku ka Danske Eesti viivislaenude portfell.  Foto: Andras Kralla

Danske Banki Eesti laenuportfelli, mis koosneb tagatisega ja tagatiseta viivislaenudest, ostis krediidihaldaja Intrum.

„Danske Banki Eesti laenuportfelli soetamine tugevdab Intrumi juhtpositsiooni turul ja võimaldab laiendada meie kompetentsi tagatisega varade haldamise osas,“ ütles Intrumi Baltikumi tegevdirektor Ilva Valeika teate vahendusel.

Tehingu mõlemad osapooled on allkirjastanud vajalikud lepingud ja nõuete portfelli üleandmine toimus samal päeval. Portfelli suurust ega müügihinda Danske Bank ütlema ei soostunud.

Taani suurpanga Danske Bank tegutsemise Eestis keelas finantsinspektsioon veebruaris, sest pank oli eiranud Eesti rahapesu­vastaseid reegleid ja lubas siitkaudu liigutada mitmesaja miljardi euro ulatuses kahtlase päritoluga raha. Keelu järel on Danske loobumas oma siinsetest varadest.

Eesti eraisikutega seotud peamiselt eraklientide antud laenuportfelli mahus ligikaudu 470 miljonit eurot, omandab LHV Pank.

Intrum on Intrum Justitia ja Lindorffi ühinemisel tekkinud krediidihaldusteenuste ettevõte, mis tegutseb 25 riigis. Ettevõtte peakontor asub Stockholmis ning Intrumi aktsiad on noteeritud Nasdaq Stockholmi börsil.

Hetkel kuum