Jaga lugu:
Uudised
Ainult tellijale

Saudi Araabia hakkab kopsaka summa eest elamislubasid müüma

Elamislubade idee autor on Saudi Araabia kroonprints Mohammed bin Salmani, kes loodab seeläbi tuua riigi tuludesse miljardeid dollareid.  Foto: BANDAR ALGALOUD / SAUDI ROYAL PALACE HANDOUT, EPA

Saudi Araabia avas mais avalikustatud programmi, mille kohaselt on võimalik taotleda kuningriigi alalist elamisluba 800 000 riaali ehk 213 000 dollari eest, kirjutab Bloomberg. Saudid üritavad seeläbi riiki meelitada välisinvesteeringuid.

Elamisloaga välismaalastel on õigus osta kinnisvara ning teha äri ilma, et teda toetaks Saudi käendaja. Samuti saavad nad vahetada töökohti ning lahkuda kuningriigist lihtviisil. Rikkaid loodetakse meelitada pakkudes alternatiivse variandina ka aastast elamisluba 100 000 riaali ehk 27 000 dollari eest.

Telli Äripäev

Äripäeva tellijal on ligipääs:
Äripäeva raadio­saadetele
kõigile artiklitele ja TOPidele
investor Toomase nõuannetele
Äripäeva Infopanga hõbepaketile
Jaga lugu:
Hetkel kuum