Allan Rajavee • 19. september 2019 kell 10:56
Uudised
Ainult tellijale

Õppelaenu intressimäära langetamine ootab valitsuse otsust

Õppelaenu tingimuste paindlikumaks muutmine on valitsuse töökavas, kuid seda menetletakse koos teiste õppetoetuste ja õppelaenu seadusemuudatustega.   Foto: Liis Treimann

Kuigi haridus- ja teadusministeerium saatis juba tänavu jaanuaris kooskõlastamisele soovitused õppelaenu kättesaadavuse parandamiseks, ootavad 5protsendise intressimäära langetamine ja käendamis- ja tagasimaksetingimused valitsuskabineti arutelusid, märkis haridusministeeriumi kõrgharidusosakonna juht Margus Haidak.

„Olukorras, kus Vabariigi Valitsuse tööplaanist tulenevalt võib tekkida lähiajal uuesti vajadus õppetoetuste ja õppelaenu seadust muuta, ei ole me eelnõuga eraldiseisvalt edasi liikunud,“ märkis Haidak. Nimelt on valitsuse tegevusplaanis seatud eesmärgiks kehtestada doktoripalk ja analüüsida Eestile olulistes valdkondades riiklikult tagatud õppelaenu süsteemi loomist, kus ülikooli lõpetaja ei pea õpingute lõpus laenu tagasi maksma, kui ta töötab vähemalt viis aastat Eestis.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum