Uudised
Ainult tellijale

Põhja-Iiri unionist: meid miljardite eest Euroopa Liidu tolliruumi ei jäeta

Põhja-Iiri unionistide juht Arlene Foster ootab, et Boris Johnson hüvitaks poliitilise kompromissi suurte rahaliste eraldistega.  Foto: Isabel Infantes

Loodetud kokkuleppeni Euroopa Liidu ja Suurbritannia Brexiti läbirääkijad teisipäeva öösel ei jõudnud, nüüd on küsimus nendes miljardites, mida Põhja-Iiri poliitikud peaminister Boris Johnsonilt tollipiiri järeleandmiste eest ootavad. Samas on unionistid andnud märku, et Ühendkuningriigi ühtsust nad raha nimel ei lõhu.

Brexit kõnelused toimuvad kahes riigis: Suurbritannia esindajad Euroopa Liidu poolega Brüsselis ja Suurbritannia peaminister Boris Johnson Londonis Põhja-Iiri Demokraatlike Unionistide ja euroskeptiliste parteikaaslastega. Läbirääkimisi ühendas pidev telefonisild, et Brüsselis oleks teada, kui palju britid on nõus järele andma.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum