Kristjan Pruul • 17. oktoober 2019 kell 3:00
Uudised
Ainult tellijale

Nelja Energia miljonid valmistuvad turgu haarama

Sunly juht Priit Lepasepp ütles, et Eestis, Lätis ja Leedus ei tegutse Sunly praegu mitte seepärast, et siin oleks väike turg või range regulatsioon, vaid neil on veel käed seotud.  Foto: Andras Kralla/Äripäev

Aasta eest ühe Eesti ajaloo suurima tehinguga taastuvenergiafirma Nelja Energia Eesti Energiale müünud investoritest on vahepeal kuulda olnud idufirmade ja väiksemate investeeringute vallast. Tegelikult valmistub Sunly nimetuse alla kogunenud meeskond taastuvenergia turule naasma, ja suurelt.

Nelja Energia tehinguga läks Eesti Energiale 287 megavatti tuuleenergiat, selle eest maksis riigifirma Norra munitsipaalettevõttele Vardar umbkaudu 223 miljonit eurot ja Eesti väikeosanikud, näiteks Hannes Tamjärv ja Jüri Mõis, said kokku umbes 66 miljonit eurot. Neid väikeosanikke ühendav Sunly teatas hiljuti väärtpaberikeskusele, et on oma aktsiakapitali kasvatanud 9 miljoni euroni. Selle sõjakassaga on suured plaanid.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum