Äripäev • 13. detsember 2019 kell 6:34
Uudised
Ainult tellijale

Harjumaa ja Eesti keskmise SKP vahe väheneb

Aastal 2018 toodeti 69% kogu Eesti lisandväärtusest teeninduses. Teeninduse osatähtsus oli kõige suurem Harju- (77%) ning Tartumaal (69%) ja seda eelkõige Tallinna ja Tartu linna mõju tõttu.   Foto: Raul Mee

Eelmisel aastal loodi 65% lisandväärtusest Harjumaal, kuid selle maakonna edu on ülejäänud riigi ees vähenema hakanud, teatas statistikaamet.

Aastal 2018 oli Eesti SKP jooksevhindades 26 miljardit eurot. Harjumaa osa moodustas sellest 17 miljardit eurot, millest omakorda 14 miljardit eurot tuli Tallinnast. Harjumaale järgnesid Tartu- ja Ida-Virumaa, mille osatähtsus Eesti SKPs oli vastavalt 10% ja 6%. SKP osatähtsus oli väikseim Hiiu- ja Põlvamaal – kumbagi osa Eesti SKPs oli alla protsendi.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum