Kristjan Pruul • 13. aprill kell 14:02
Uudised
Ainult tellijale

Erasektorit tabas kriis täiesti ootamatult

Eesti Konjunktuuriinstituudi direktor Marje Josing ning majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi majandusarengu osakonna juhataja Kaupo Reede.  Foto: Liis Treimann

Kolmel ettevõttel neljast väheneb käive kolme kuu jooksul keskmiselt poole võrra, koondamisi on oodata 36 protsendis ettevõtetest ning 43 protsenti töötajatest teeb tööd kodust, selgub konjunktuuriinstituudi andmetest.

Need andmed koguti märtsi keskel tehtud uuringuga. Veel märtsi algul, kui Põhja-Itaalia oli juba osaliselt karantiini pandud ning Hiinas Wuhani linnas võis kodust väljas käia üks inimene perekonna kohta päevas, ootas enamus ettevõtteid aga pigem heade aegade jätkumist ning aimata võis vaid teatavat majandustsükli jahtumist.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum