Artikkel
 • Kuula

  Raadiohommikus: Porto Franco laenust ja kogenud juhi karjääripöördest

  Reedeses hommikuprogrammis räägime Porto Franco arendusele antavast 40miljonili eurosest laenust ja sellest, mida arvavad valitsuse otsusest teised ettevõtjad.Foto: Liis Treimann

  Reedeses hommikuprogrammis räägime Porto Franco arendusele antavast 40 miljoni eurosest laenust ja sellest, mida arvavad valitsuse otsusest teised ettevõtjad.

  Ootame stuudiosse külla ka kogenud ettevõtjat ja endist Alexela juhti Ain Kuusikut, kes on äsja asunud juhtima Tallinna Sadama tütarettevõtet Green Marine. Uurime, miks Ain Kuusik ettevõttega liitus ja millised on tema ambitsioonid uues valdkonnas.
  Lisaks räägime idufirma RangeForce’i asutaja ja juhi Taavi Mustaga sellest, kuidas kaasata investoritelt ligi 14 miljonit eurot ning milliste unistustega küberturbe valdkonnas tegutsev ettevõte maailma vallutama on asunud.
  Ettevõtjate jaoks olulistest õigusaktidest, mis jõustuvad 1. augustil, annab ülevaate kaubandus- ja tööstuskoja poliitikakujundamise ja õigusosakonna juhataja Marko Udras.
  Hommikuprogrammi juhivad Birjo Must ja Karl-Eduard Salumäe.
  Saatepäev jätkub kolme saatega.
  11.00–12.00 "Kuum tool".
  Isamaa sees on tekkinud liikumine parempoolsed, kelle manifestist võib välja lugeda teatavat kriitikat erakonna tänasele juhtimisstiilile aga ka Isamaa osalusel loodud koalitsioonivalitsusele tervikuna.
  Kas tekkimas on uus erakond või suudab Isamaa end koos hoida? Kuidas juhtida Isamaad nii, et kõik oleks rahul? Kui palju on erakond enda sees tekkinud liikumiste huve koalitsioonis tegutsedes arvesse võtma? Sellest ning viimastel nädalatel Parempoolsete poolt väljaöeldust räägime Isamaa esimehe Helir-Valdor Seederiga.
  Lisaks palume temal kui koalitsioonipartneril kommenteerida rahandusministri rahapesusaagat ning räägime kohtute avaandmete keelustamisest, aga ka Siseministeeriumi soovist pääseda juurde internetivestlustele. Kas Eesti riik haarab järjest enam võimu ning muutub üha autoritaarsemaks, küsime Seederilt?
  Saadet juhib Äripäeva ajakirjanik Indrek Mäe.
  13.00–14.00 „Saksa majandustund“.
  Seekordne saade räägib maksudest. Juttu tuleb sellest, mis on Saksa maksusüsteemil Eestiga sarnast, kuid ennekõike sellest, mida tuleb Saksamaale minnes sealsete maksude kohta teada.
  Sõna saavad kümme aastat Saksamaal elanud Eesti ettevõtja, joogitootja ÖselBirch tegevjuht Anne-Liis Theisen ning bnt Advokaadibüroo vandeadvokaat Aet Bergmann.
  Saadet juhib Karl-Eduard Salumäe.
  15.00–16.00 "Äripäeva fookuses".
  Saates räägime täpsemalt Ülemiste järvest ehk miks on Tallinna kesklinnas ligi kümne ruutkilomeetrine keelutsoon? Kas see on 21. sajandil vajalik ning kas see jääb alati nii? Võib-olla saab varsti järve kaldal jalutada.
  Veel räägime riskidest, mis ähvardavad praegu Ülemiste järve. Huvitavast plaanist, mida haub Tallinna Vesi, mis näeks ette Ülemiste järve lähiajal sõnaotseses mõttes pooleks lõikamist, kuid mitte päris Moosese moodi.
  Saate külalised on kirglikud Ülemiste järve entusiastid. Nendeks on endine riigikogu liige ja Rae valla volikogu esimees Tõnis Kõiv ja AS Tallinna Vesi tootmisjuht ning juhatuse liige Aleksandr Timofejev.
  Saatejuht on Erik Kiviselg.
  Kuulake Äripäeva raadiot Tallinnas ja Harjumaal 92,4 MHz, Tartus 97,7 MHz, Pärnus 91,9 MHz, Haapsalus 96,0 MHz, Saaremaal 101,7 MHz ja Ida-Virumaal 94,6 MHz.
  Kuulamislingi ja nädala saatekava leiate siit.
 • Hetkel kuum
Kristina Judina: mida teha, kui tubli inimese karjäär „jääb kinni“?
Karjääris n-ö kinni jäämine ei ole vähegi edukate inimeste seas haruldane nähtus, see mõjutab ühtemoodi nii andekaid spetsialiste kui juhte. See on keeruline probleem, mille lahendamise juures mängivad võtmerolli toetav juht ja juhtkond, kirjutab 150-liikmelist meeskonda juhtiv Elisa teeninduse valdkonna juht Kristina Judina.
Karjääris n-ö kinni jäämine ei ole vähegi edukate inimeste seas haruldane nähtus, see mõjutab ühtemoodi nii andekaid spetsialiste kui juhte. See on keeruline probleem, mille lahendamise juures mängivad võtmerolli toetav juht ja juhtkond, kirjutab 150-liikmelist meeskonda juhtiv Elisa teeninduse valdkonna juht Kristina Judina.
Luksusvilla Hispaanias, kahtlane Excel ja kadunud arved: need on idufirmade punased lipud
Investorina idufirmasse raha paigutades on ülioluline teha selgeks, kuidas ettevõttes finantsjuhtimist korraldatakse ja raamatupidamist korras hoitakse. Spetsialistide sõnul esineb siin sageli ohtralt punaseid lippe, mis hilisema läbikukkumise eest hoiatavad.
Investorina idufirmasse raha paigutades on ülioluline teha selgeks, kuidas ettevõttes finantsjuhtimist korraldatakse ja raamatupidamist korras hoitakse. Spetsialistide sõnul esineb siin sageli ohtralt punaseid lippe, mis hilisema läbikukkumise eest hoiatavad.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Väikeettevõtjate esindaja loodab kliimaministeeriumile
“Vaadates kliimaseaduse eelnõu olen väga murelik, kuna see suurendab halduskoormust,” rääkis väikeettevõtteid koondava EVEA president Ille Nakurt-Murumaa hommikuprogrammi intervjuus.
“Vaadates kliimaseaduse eelnõu olen väga murelik, kuna see suurendab halduskoormust,” rääkis väikeettevõtteid koondava EVEA president Ille Nakurt-Murumaa hommikuprogrammi intervjuus.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Pannkoogimeistrid uuendavad kasvuretsepti: tuleb Eestist väljas ise äri püsti panna
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kristina Judina: mida teha, kui tubli inimese karjäär „jääb kinni“?
Karjääris n-ö kinni jäämine ei ole vähegi edukate inimeste seas haruldane nähtus, see mõjutab ühtemoodi nii andekaid spetsialiste kui juhte. See on keeruline probleem, mille lahendamise juures mängivad võtmerolli toetav juht ja juhtkond, kirjutab 150-liikmelist meeskonda juhtiv Elisa teeninduse valdkonna juht Kristina Judina.
Karjääris n-ö kinni jäämine ei ole vähegi edukate inimeste seas haruldane nähtus, see mõjutab ühtemoodi nii andekaid spetsialiste kui juhte. See on keeruline probleem, mille lahendamise juures mängivad võtmerolli toetav juht ja juhtkond, kirjutab 150-liikmelist meeskonda juhtiv Elisa teeninduse valdkonna juht Kristina Judina.
Aasta lõpuks sõidavad pealinna tänavatel vesinikutaksod
Vesinikutehnoloogiaettevõte PowerUp Energy juhi Ivar Kruusenbergi sõnul jõuavad novembris Tallinna tänavatele esimesed vesinikutaksod.
Vesinikutehnoloogiaettevõte PowerUp Energy juhi Ivar Kruusenbergi sõnul jõuavad novembris Tallinna tänavatele esimesed vesinikutaksod.
Aasta lõpuks sõidavad pealinna tänavatel vesinikutaksod
Vesinikutehnoloogiaettevõte PowerUp Energy juhi Ivar Kruusenbergi sõnul jõuavad novembris Tallinna tänavatele esimesed vesinikutaksod.
Vesinikutehnoloogiaettevõte PowerUp Energy juhi Ivar Kruusenbergi sõnul jõuavad novembris Tallinna tänavatele esimesed vesinikutaksod.
Raadiohommikus: Hiinast, Saudi Araabiast, vesinikust ja EKREst
Esmaspäevases raadiohommikus räägime äri ajamisest Hiinas ja Saudi-Araabias, aga ka vesinikuärist ja EKRE pühapäevasel kongressil toimunust.
Esmaspäevases raadiohommikus räägime äri ajamisest Hiinas ja Saudi-Araabias, aga ka vesinikuärist ja EKRE pühapäevasel kongressil toimunust.
Ulakas Kaunitar laienes Hispaaniasse
Vallatu pesupood Ulakas Kaunitar teatas Instagramis, et on oma tegemistega jõudnud Hispaaniasse ja avas Marbellas poe Naughty Beauty.
Vallatu pesupood Ulakas Kaunitar teatas Instagramis, et on oma tegemistega jõudnud Hispaaniasse ja avas Marbellas poe Naughty Beauty.