Äripäev • 3. detsember 2020 kell 8:48
Uudised
Ainult tellijale

Eesti müüb Iirimaale 37,5 miljoni euro eest taastuvenergia statistikat

"Olen kindel, et Eesti valitsus kasutab Iirimaalt saadud raha, et kiirendada rohepööret taastuvatest allikatest elektritootmises, vastavalt oma riiklikule energia- ja kliimakavale. Tahaksin ka tunnustada Eesti koostööd Iirimaaga mainitud lepingu sõlmimisel,” ütles Iiri keskkonna-, kliima- ja transpordiminister ning Iiri roheliste partei juht Eamon Ryan.  Foto: PA Wire/Scanpix

Iirimaa ostab Eestilt 2500 gigavatt-tunni ulatuses taastuvenergia statistikat maksumusega 37,5 miljonit eurot, sest tänavu on taastuvenergia tootmise osakaal Eestis ületanud ootusi. Saadud raha pannakse uutesse taastuvenergiaprojektidesse.

Eestis tõusis taastuvenergiat tootmise osakaal põlevkivielektri tootmise languse tõttu tänavu üle 30% kogutootmisest. Eesmärgiks oli võetud 25%. Iirimaa lubas jõuda 16 protsendini, aga neil jäi puudu. Nii saigi majandusminister Taavi Aas n-ö ületootmise statistilise fakti Iirimaale maha müüa.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum