Allan Rajavee • 16. detsember 2020 kell 6:09
Uudised
Ainult tellijale

Päästeameti reidi tulemus: tuleohutusnõuetele ei vastanud kontrollitud kauplustest ligi pooled

Päästeameti alarmsõiduk  Foto: Raul Mee

Novembri lõpus ja detsembri alguses kontrollis päästeamet 308 kauplust üle kogu Eesti. Kontrollreidist selgus, et ligi pooltel kauplustel oli probleeme tuleohutusnõuete täitmisega.

Tuleohutusnõuetele vastas 54% kontrollitud kauplustest, 46% kontrollitud poodidest esines tuleohutuse osas puuduseid. „Peamised puudused olid seotud evakuatsiooniteede ja -pääsudega. Tihtipeale ei olnud evakuatsiooniteedel olevad uksed võtmeta avatavad või oli evakuatsioonitee takistatud. Samuti oli probleeme kontrollimata ja hooldamata tulekustutite ja tuleohutuspaigaldistega ning lahti jäetud tuletõkkeustega,“ selgitas päästeameti ohutusjärelevalve osakonna juht Tagne Tähe.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum