Priit Pokk • 19. detsember 2020 kell 5:00
Uudised
Ainult tellijale

Eestil on üks hea võimalus roheenergia võidukäigust kasu lõigata

Taastuvenergiaettevõtte Sunly ühe asutaja Martin Kruusi sõnul (pildil paremal) on Aasia mitmes asjas Euroopast ette läinud, kuid see ei tähenda, et meil võimalusi poleks.  Foto: Liis Treimann

Taastuvenergia jaoks vajalike seadmete tootmises on Euroopal ajalooliselt tuuleenergiaga hea seis, päike ja salvestustehnoloogia kuulub Aasiale, kuid ühes valdkonnas võib oma võimalus avaneda ka Eestil.

Superkondensaatoreid valmistava Skeleton Technologies juht Taavi Madiberk ei väsi kordamast, et praegune rohepööre on parim ärivõimalus pärast internetirevolutsiooni. Asi, mida peab Madiberki hinnangul nii Euroopa kui Eesti endalt küsima on, kas me jääme selles olukorras kõigest tarbijateks või tahame saada tootjateks. Ehk teisisõnu, kas jagame oma rikkust laiali või pakume tooteid, mida teised tahavad meilt osta.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum