Äripäev • 29. detsember 2020 kell 15:13

Raadiohommikus: Priit Võigemast räägib ajaloo suurimast finantsdraamast

Näitleja Priit Võigemast Äripäeva raadios.   Foto: Andras Kralla

Aasta eelviimases hommikuprogrammis avab tippnäitleja Priit Võigemast sügisel Eesti Draamateatris esietendunud ja kiiresti menukiks muutunud lavastuse „Lehman Brothers“ telgitaguseid.

Miks sai eelmisele finantskriisile nime andnud ettevõtte lugu koroona-aasta kontektsis nii olulise tähenduse? Näitleja kommenteerib ka Investor Toomase tähelepanekuid „Lehman Brothersi“ kohta.

Ka telesarjas „Pank“ keskses rollis kaasa teinud Võigemast räägib, kas teatris ja kinolinal ettevõtja kehastamine on kuidagi teistmoodi töö, ja selgitab, miks jäävad suured ja huvitavad majanduslood tihtipeale publikuni viimata. Lisaks kuuleme, kuidas läheb näitleja enda ettevõttel ja milline on tema suhe investeerimisega.

Teine külaline on Soome avalik-õigusliku ringhäälingu rootsikeelsete saadete Balti korrespondent Gustaf Antell, kes kirjutas augustis palju tähelpanu äratanud kommentaari, milles muu hulgas arvustas Eesti sisepoliitikat ja suhteid Põhjamaadega. Kuidas on koroonakriis ja EKRE ministrite lahmivad avaldused mõjutanud ja mõjutavad edaspidi meie suhteid Soome ja Rootsiga? Millise jälje jätab Rootsi erinev lähenemine viirusele edasisele läbikäimisele naabritega? Kuidas on kriisis toime tulnud Põhjamaade ühiskonnad ja majandused?

Uuriva toimetuse ajakirjaniku Koit Brinkmanniga võtame vaatluse alla riigifirma Eesti Post mineviku, oleviku ja tuleviku. Koidu artikkel Eesti Posti untsu läinud pakiärist pälvis nimelt Äripäeva parima uudisloo tiitli.

Äripäeva peadirektori asetäitja Toomas Truuverk annab lugejatele ja klientidele ülevaate, mida tõi kaasa ja kuidas on lahenenud Äripäeva tabanud küberrünnak.

Hommikuprogrammi veavad saatejuht Neeme Korv ja uudistetoimetaja Karl-Eduard Salumäe.

Saatepäev jätkub kolme saatega:

11.00–12.00 "Kasvukursil". Seekordne saade räägib ettevõtte vara väärtuse hindamisest. Vastuse saavad küsimused millal ja kuidas – millal ettevõtte vara väärtust hinnata ning kuidas seda korrektselt teha.

Külas on kaks eksperti nõustamisagentuurist Grant Thornton Baltic: audiitorteenuste valdkonna juht Mart Nõmper ja finantsnõustamise valdkonna juht Mikk Mägi. Saadet juhib Karl-Eduard Salumäe.

13.00-14.00 "Poliitikute töölaud". Aasta lõpu erisaates võtame kokku kohe mööduva poliitika-aasta ja vaatab ette algavasse, kahtede valimiste aastasse. Mis praegust valitsust koos hoiab? Miks erakondade reitingud suuresti paigal püsivad? Miks opositsioon palle väravast mööda lööb?

Stuudios arutavad sisepoliitilist olukorda ministrikogemusega ning erakonna juhtimise kogemusega nüüdne erakonna Eesti 200 liige Margus Tsahkna ning Äripäeva ajakirjanik Urmas Jaagant.

15.00–16.00 "Juhtimislabor". Seekordsest saatest selgub, miks end tundmata ei saa juht edukalt ka teisi juhtida, kuidas teha määramatuses head otsused, miks mõnel juhil tuleks töötamine lõpetada ning kuidas elu täis pingeid ei pea tähendama ebamugavust, samuti, miks juhil tasub ebamugavust otsida.

Saates saavad sõna selle aasta kuulajate lemmikud saatesarjast „Juhtimislabor“ ehk politsei eriüksuse K-Komando juht Hannes Perk, Automaailma arendusjuht Ants Kokka, Jardin OÜ juht Kaisa Moora, psühholoogiadoktor, konsultant ja koolitaja Eva-Maria Kangro ja koolitaja Aira Tammemäe.

Saate pani kokku Rivo Sarapik.

Kuulake Äripäeva raadiot Tallinnas ja Harjumaal 92,4 MHz, Tartus 97,7 MHz, Pärnus 91,9 MHz, Haapsalus 96,0 MHz, Saaremaal 101,7 MHz ja Ida-Virumaal 94,6 MHz.

Kuulamislingi ja nädala saatekava leiate siit.

Hetkel kuum