Metsamajandusuudised.ee • 4. jaanuar kell 8:54
Uudised
Ainult tellijale

Puidu keemilise väärindamise lisandväärtus töötaja kohta on üle 180 000 euro

Puitmassi tootmine  Foto: Raul Mee

Ernst & Young Baltic ASi metsa- ja puidusektori sotsiaalmajandusliku mõju analüüsist selgub, et puidu keemilise töötlemisega tegelevates ettevõtetes oli 2018. aastal lisandväärtus töötaja kohta ligi 183 000 eurot. See ületab kuuekordselt Eesti töötleva tööstuse keskmist, mis oli võrreldaval perioodil Eurostati andmete kohaselt 30 000 eurot, kirjutab metsamajandusuudiste portaal.

TalTechi puidutehnoloogia professori Jaan Kersi sõnul moodustavad raieküpsed metsad lähitulevikus ligi 40% Eesti metsade osakaalust ja sellest omakorda 40% moodustavad paberipuu ja energiapuit, mis ei sobi maja või mööbli ehituseks. Seetõttu tuleks meil leida rohkem võimalusi see materjal kohapeal väärindada ning luua seeläbi Eestisse kõrgepalgalisi töökohti.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum