Neeme Korv • 23. jaanuar kell 5:30
Uudised
Ainult tellijale

Paet ja Terras: ohus on Euroopa Liidu peamine eesmärk ehk vaba liikumine

Euroopa Liidu riigid on viimasel ajal rakendanud piiranguid, mis on vastuolus Schengeni reeglitega. Pilt on illustreeriv.  Foto: Liis Treimann

Koroona-aastal on Euroopa Liidu riigid rakendanud erinevaid piiranguid, millest osa on Schengeni reeglitega vastuolus. Euroopa Liidu eesmärk on olla ühtne vaba majandusruum, kuid viimase aasta jooksul ta seda olnud ei ole. 500 miljoni inimesega ühisturg on riikidele majanduslikult kasulik, samas üritatakse liiduriikide sees mängu ikka enda kasuks pöörata.

Äripäeva raadiosaates “Fookuses: Euroopa majandus” arutasid Euroopa Parlamendi Euroopa Rahvapartei fraktsiooni liige Riho Terras ja Uueneva Euroopa fraktsiooni liige Urmas Paet, kas Euroopa Liit taastub koroonamaskide langedes sellisena, nagu me teda teadsime.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum