Äripäev • 26. detsember 2015 kell 10:09

Prantslased teevad tarbetud jõulukingid internetis rahaks

Prantslased teevad tarbetud jõulukingid internetis rahaks  Foto: EPA

Prantsusmaal on järjest kasvav traditsioon panna tarbetud jõulukingid internetis müüki, kusjuures paljud teevad seda juba kingi saamise päeval ehk jõululaupäeval, kirjutab Le Figaro.

Prantslased on nobedad vabanema tarbetutest ja mitte meelepärastest kingitustest ning viimastel aastatel pole see teema enam tabu, kirjutab väljaanne. Rida prantsuse veebimüügi keskkondi, kus eraisikud oma kaupa müüvad, kinnitavad, et jõulude ajal tõuseb plahvatuslikult müüki pandud asjade hulk. Statistika andmeil troonivad müügiartiklite topis mänguasjad, mobiilitarvikud, raamatud ja videomängud.

Le Figaro vahendab netikaubamaja eBay tellitud TNSi küsitluse tulemusi: 63% prantslastest ei pea imelikuks või valeks kingiks saadud asju edasi müüa, ehkki sellest seltskonnast 77% täpsustab, et eelistaks kingituse tegijale seda mitte öelda.

Hetkel kuum