Pille Ivask • 25 veebruar 2016

Hiinas on rohkem miljardäre kui USAs

Hiina üks rikkamaid inimesi Wang Jianlin  Foto: epa

Hiina uuringufirma andmeil on Hiina, hoolimata majanduskasvu aeglustumisest, miljardäride arvu poolest USAst ette rebinud, vahendab CNBC.

Raporti kohaselt on Hiinas 568 miljardäri Ameerika Ühendriikide 535 vastu. Uuringufirma Hurun andmeil läks Hiina USAst miljardäride arvestuses ette mullu augustis ning viimase aasta jooksul on Hiina saanud juurde 90 uut miljardäri.

Analüütikud väidavad, et Huruni raporti õigsus on mõnevõrra kaheldav. Forbesi andmeil on Hiinas „ainult“ 335 miljardäri, USAs 536. Teisalt tuleb arvestada, et Hiina majandus on läbipaistmatu, mistõttu on tõele vastavaid andmeid raske saada.

Huruni raporti kohaselt on maailmas kokku 2188 miljardäri ning võrreldes 2014. aastaga on miljardäride arv kasvanud 99 inimese võrra. Statistika kohaselt käib miljardäride arvu kasv käsikäes majanduskasvuga ehk praegust seisu vaadates võtab hoo maha. Miljardäride kogurikkus kerkis 2015. aastal 9 protsendi võrra, 7,3 triljonile dollarile, mida on rohkem kui Saksamaa ning Suurbritannia SKT kokku.

Hetkel kuum