• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Randpere: deklaratsioonon hambutu

  Praegune majanduslike huvide deklaratsioon on hambutu, seega on seaduse muutmine hädavajalik, rääkis riigikogu liige ja VARA Kapitali Investeeringud OÜ omanik Valdo Randpere.

  „Eks majanduslike huvide deklaratsioon on mõnes mõttes oma aja ära elanud. Kõige hullem on aga see, et see on tänases vormis suhteliselt kasutuskõlbmatu,“ rääkis Randpere.
  Randpere selgitas, et ta on olnud Tallinna volikogu liige, Eesti Panga nõukogus ja nüüd ka riigikogu liige ning põhimõtteliselt peab deklaratsiooni kolmes kohas täitma. „Kõik arusaamised ja nõudmised on erinevad, samal ajal ametnikud tõlgendavad seda suhteliselt vabalt ja lõdvalt,“ sõnas ta.
  Käsitsi täidetav deklaratsioon pole Randpere sõnul ristkäsitletav ega mingisuguste andmebaasidega kontrollitav. “Kuigi ma ei tea justiitsministeeriumi poolt välja saadetud eelnõu detaile, siis eeldan, et põhjus ongi selles, et praegune ei täida oma eesmärki ja korruptsioonilisi seoseid hinnata on praktiliselt võimatu,“ rääkis Randpere. „Selle paberdeklaratsiooniga pole midagi peale hakata. See rahuldab kindlasti mõne inimese uudishimu, kuid korruptsiooni ärahoidmise mõistes pole see mingi teave.“
  Kuna praegu ei suhtuta deklaratsiooni tõsiselt ja see on suhteliselt hambutu, siis on seaduse muutmine on hädavajalik, lisas ta.
  Justiitsministeerium saatis täna uuesti kooskõlastusringile korruptsioonivastase seaduse eelnõu, mis suurendab ministeeriumi kinnituselavaliku sektori läbipaistvust ning tõhustab huvide deklareerimise süsteemi. Uuenduslikult peab ametiisik edaspidi deklareerima vara, mis on tema kasutuses üle nelja kuu aastas, samuti muutub avalikuks deklaratsioonide register.
  Äripäev küsis ettevõtjatelt, mida nad seaduse eelnõust arvavad.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA tehnoloogiasektori futuurid suurelt miinuses
USA aktsiaindeksite futuurid on täna tublisti kukkunud, sest riigivõlakirjade tootluse kiire kasv jätkub ning investorid valmistuvad intressimäärade tõusuks, vahendab Reuters.
USA aktsiaindeksite futuurid on täna tublisti kukkunud, sest riigivõlakirjade tootluse kiire kasv jätkub ning investorid valmistuvad intressimäärade tõusuks, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: superkondensaatorid, tuulegeneraatorid ja lennukihooldaja plaanid
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis räägib Tesla mängumaale trügiva Skeleton Technologiese ärijuht Ants Vill sellest, kuidas hammustada tükki 60 miljardi euro suurusest turust, millal võiks superkondensaatoreid arendav ettevõte jõuda kasumisse ning kui palju plaanitakse Eestis töötajaid värvata.
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis räägib Tesla mängumaale trügiva Skeleton Technologiese ärijuht Ants Vill sellest, kuidas hammustada tükki 60 miljardi euro suurusest turust, millal võiks superkondensaatoreid arendav ettevõte jõuda kasumisse ning kui palju plaanitakse Eestis töötajaid värvata.
Nädala lood: Linnahall sokutatakse erakätesse kaasavaraga ja investorid said halva üllatuse
Äripäeva lugevaid investoreid jahmatas sel nädalal lugu populaarsest välismaaklerist, kes kehtestas kopsaka tasu. Samuti sai Äripäeva veergudelt lugeda, kuidas Tallinn üritab magusa kaasavaraga Linnahalli erakätesse sokutada.
Äripäeva lugevaid investoreid jahmatas sel nädalal lugu populaarsest välismaaklerist, kes kehtestas kopsaka tasu. Samuti sai Äripäeva veergudelt lugeda, kuidas Tallinn üritab magusa kaasavaraga Linnahalli erakätesse sokutada.