• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EMSL: DASA võiks olla teise nimetusega

  Eesti Mittetulundusühingute ja Sihtasutuste Liidu (EMSL) juhi Urmo Kübara sõnul pole ta erakondade juurde demokraatia arendamise sihtasutuste (DASA) loomise idee vastu, kuid see on siiski silmakirjalik jõulupreemia parteidele.

  "Meil ei ole mitte midagi nende eesmärkide vastu, mida DASA eelnõus öeldakse. Ehk tuleks rohkem tegeleda maailmavaadete levitamise, analüüsimise ja tutvustamisega," kommenteeris Kübar.
  Ta lisas, et liit on protestinud riigieelarvest erakondadele antava täiendava raha vastu. "Meie arvame, et selliste tegevustega saaks toime tulla erakondadele praegu riigilt eraldatava rahaga," märkis Kübar.
  Küsimusele, kas see siis on pigem õige samm või silmakirjanik jõulupreemia parteidele, vastas Kübar, et pigem viimane, kuna see on siiski kavatsus 0,9 miljonit eurot erakondadele juurde anda ehk sellega eraldi asutused luua. Ta lisas, et erakonnad on ainsad mittetulundusühingud Eestis, kes sellises olukorras ei pea mitte küsima ja taotlema seda raha, vaid saavad seda endale võtta riigieelarvest.
  Justiitsminister Kristen Michal ütles täna valitsuse pressikonverentsil, et DASA on teistes riikides näidanud, et annab lisaväärtust, jäädvustades demokraatiat ning kirjeldades selle tekkemehhanisme.
  "Justiitsministeeriumi enda analüüs, mis eelnõu juurde käis, ütleb seda, et sellisel kujul sihtasutus toimib ainult Saksamaal ehk ühes riigis. Saksamaa on selles kontekstis Eestist väga erinev, sest ajalooliselt põhjused, riigi suurus ning tähtsus maailma välispoliitikas erineb Eestist," selgitas Kübar.
  Ta rõhutas, et nad kindlasti ei ole vastu ideele tegeleda maailmavaadete levitamisega ja et demokraatia piirduks ainult sellega, mida teevad parteid. "Meie teine ettepanek oli selle eelnõuga seoses mitte kasutada demokraatiat sihtasutuste nimel, vaid sisule vastavamalt. Kas nad on siis parteide sihtasutused või maailmavaate sihtasutused, ideoloogia sihtasutused taolise nimetusega. Demokraatia on märksa enamat, kui need sihtasustused plaanivad teha," märkis Kübar.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.