• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kreeka lumepall ei saa veerema jääda

  Nordic Tsemendi juhi Meelis Einsteini sõnul on igati mõistlik, et Kreekale on poliitilisi kokkuleppeid silmas pidades abi antud, kuid nüüd tuleks panna asjale mõistlik piir.

  Euroopa Liidu valitsusjuhid ja riigipead istuvad täna Brüsselis laua taha, et arutada majandus- ja rahaliidu tulevikku. Euroopa Ülemkogu seekordsel istungil on rõhuasetus pangandusjärelevalvel. Kuid on ka teine märksõna - Kreeka.
  Küsisime Meelis Einsteinilt, kas Kreeka peaks nüüd eurotsoonist lahkuma.  "Vaevalt, et nad minu arvamuse peale midagi ette võtakse, kuid noh, kui nad püksirihma nüüd pingutavad, siis küll nad eurotsoonis ka jätkavad,” lausus Einstein.
  ”Eks eestlastel on õigus nuriseda, kuid seda ei saa ka nüüd öelda, et kreeklased pole üldse pingutanud, nende elu on viimasel ajal halvemaks läinud ikka küll. Kuid eks tase on muidugi ka erinev. Arvan, et see, mis siiani otsustatud, on okei, eriti kui on poliitilised kokkulepped, kuid õige oleks kuskile piir panna. See ei saa minna edasi nagu lumepall, et veeretame kogu aeg suuremaks,” rääkis Einestein ja lisas: ”Saksamaal ju arutati, et kas Saksa abi on õige ja seal leiti, et abi osutamine on õige, kuid sellele pandi piir. Võibolla oleks ka Eestis aeg poliitikutel nüüd öelda, et see, mis me tegime, oli õige, kuid kuskilt maalt me edasi enam ei lähe,” rääkis Einstein, kelle sõnul kreeklased on pingutanud, kuid tahavad nüüd aega juurde saada, samal ajal maksab keegi aga kogu aeg raha juurde - ja see pole ettevõtja hinnangul õige.
  ”Ma ei usu, et Kreeka välja viskamise küsimus ametlikku päevakorda üldse tuleb, see peab enne olema ikka tagatubades ära otsustatud. Vahepeal paistis, et mõeldakse selle peale, kuid praegu kogu Euroopa eesotsas Saksamaaga üritab teha samme, et seda dramaatilist otsust mitte teha, sest keegi ei tea, mis siis saama hakkab,” lisas ettevõtja.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Massiimmigratsiooni hirmujutu ees põnnamine hoiab majandust kinni
Ülirange sisserännu kvoodi asendamisele mõistlike kitsendustega ei järgne massiimmigratsiooni ega äärmusrahvuslike mõtete populaarsuse plahvatuslikku tõusu, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Ülirange sisserännu kvoodi asendamisele mõistlike kitsendustega ei järgne massiimmigratsiooni ega äärmusrahvuslike mõtete populaarsuse plahvatuslikku tõusu, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Wolti ja Supercelli investorid toovad Soome börsile uue SPACi
Wolti ja Supercelli investeerinud idukapitalifirma Lifeline Ventures on Helsingis börsile viimas uut firmaostufirmat (SPAC), mille eesmärk on osta osalus tulevases ükssarvikus.
Wolti ja Supercelli investeerinud idukapitalifirma Lifeline Ventures on Helsingis börsile viimas uut firmaostufirmat (SPAC), mille eesmärk on osta osalus tulevases ükssarvikus.
Klotsifirma lööb keset pandeemiat rekordeid
Taani mänguklotside tootja Lego on keset pandeemiast tingitud koduspüsimist tõeliselt õitsele puhkenud, kasvatades kõvasti nii käivet kui ka kasumit.
Taani mänguklotside tootja Lego on keset pandeemiast tingitud koduspüsimist tõeliselt õitsele puhkenud, kasvatades kõvasti nii käivet kui ka kasumit.
Pärnu valimisvõitluses kõmisevad raskerelvad
Enamiku Pärnus võimu juurde pürgivate poliitiliste jõudude esinumbrid on kohapeal, aga ka üleriigiliselt tuntud riigikogu liikmed, lisaks endised maavanemad ja ametisolev linnapea. Eeldatakse, et järgmise valimistsükli jooksul ja edaspidi saab Pärnust Eesti kontekstis midagi kaugelt suuremat kui suvepealinn.
Enamiku Pärnus võimu juurde pürgivate poliitiliste jõudude esinumbrid on kohapeal, aga ka üleriigiliselt tuntud riigikogu liikmed, lisaks endised maavanemad ja ametisolev linnapea. Eeldatakse, et järgmise valimistsükli jooksul ja edaspidi saab Pärnust Eesti kontekstis midagi kaugelt suuremat kui suvepealinn.