Harry Tuul • 14. oktoober 2012 kell 11:02

Kreeka ilmselt lahkub

Pessimistlik Rootsi rahandusminister ennustab muutusi poole aasta jooksul.

„On kõige tõenäolisem, et nad [Kreeka] lahkuvad,” vahendas Bloomberg Borgi sõnu. „Me ei tohiks välistada, et see juhtub järgmise poole aasta jooksul.” Borgi hoiatus tuli vaid päev pärast seda, kui Euroopa Liit sai Nobeli rahupreemia.

Borg ütles, et Kreeka lahkumine euroalast ilmselt ei mõjuta oluliselt rahandussüsteemi, kuna „kõik tõenäoliselt juba mõistavad, millises suunas tuul puhub,” vahendas ERR.

Kuna Kreekal ei ole konkurentsivõimelist tööstust ja ta ei ole võimeline vajalikke reforme läbi viima, on Borgi sõnul raske näha, kuidas nad lahendavad oma olukorra ilma konkurentsivõime ergutamiseta läbi märkimisväärselt madalama vahetuskursi.

Hetkel kuum