Alyona Stadnik • 6. märts 2014 kell 11:28

Reform arutab homme,  kellega kõnelusi pidada

Reformierakonna volikogu esimees Kristen Michali sõnul koguneb homme hommikul erakonna juhatus ning arutatakse, kellega ja millal koalitsioonikõnelusi pidama hakatakse.

"Meil on aastaid olnud tava, et sisu käib positsioonidest ees. Sõbralikult öeldes, te natuke tahate öelda B, ilma A ütlemata," märkis Michal.

Mitmed erinevad allikad on Äripäevale kinnitanud, et Reformierakond on otsustanud teha uue valitsusliidu sotsidega ja paigas on ka jõudude vahekord uues valitsuses.

"Kindlasti tulevad (homme hommikul - toim) jutuks ka sisulised teemad. Usun, et olulised on julgeoleku, energeetilise sõltumatuse, Euroopaga ühenduste rajamise, lastetoetuste tõusu jätkumise ja näiteks tööjõumaksude alandamise ideed," märkis Michal. "Need on teemad, millest saab rääkida nii IRLi (Isamaa ja Res Publica Liit - toim) kui SDEga (Sotsiaaldemokraatlik erakond - toim). Keskerakonna liidri hiljutised positsioonivalikud ja toon tekitas olukorra, kus nendega ei ole julgeolekuteemadel ühist suunda."

Michal lisas, et positsioone ei aruta nad enne, kui sisu on selge. "Kõigepealt alustame ikka Vabariigi Presidendi avalduses öeldud konsultatsioone selle programmi või platvormi leidmiseks, millel oleks parlamendienamus," sõnas ta.

Michal usub, et sellised spekulatsioonid levivad, kuni uus valitsus on ametis. "Need on ju põnevad ja 15 piires oskab igaüks arvutada ja nimesid pakkuda. Sisu on keerulisem, seetõttu alustavad kogemust omavad läbirääkijad sellest," märkis ta.

Hetkel kuum