Kristina Traks • 15. jaanuar 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Intelligentne kogukond, rumal linnavalitsus

Tallinna linnavalitsuse pressiteenistus, millele kulub sel aastal kümneid miljoneid meie, maksumaksjate, raha, teeb me tornide linnale aina häbi.

Nimelt teatas Raepress pressiteates uhkelt, kuidas Tallinn valiti maailma intelligentsemate kogukondade hulka. Samas teates märgitakse, et üheks valikukriteeriumiks sai asjaolu, et kuigi Vene väed lahkusid Eestist alles 2004. aastal, on Tallinn tänapäevaks igatepidi arenenud linn.

Mul on maailma intelligentsemate linnade hulka valitud Tallinna linna kodanikuna lihtsalt häbi meie ebaintellingetse linnavalitsuse pärast. Saan aru, kui mingi komisjon ehk arukaimaid piirkondi valinud Intelligent Community Forum pole kursis iga pisiriigi ajaloo üksikdetailidega ja tõesti võib eksida kasvõi 10 aastaga, nimetades Eestist Vene vägede lahkumisajaks aastat 2004. Kuid meie oma linnavalitsuses võiksid ju ometi inimesed mäletada ajalugu õigesti ning mitte pressiteadete tegemise masinate kombel trükkida ära igasugust jama, mis kuskil internetis ripub. Või teavad Raepressi töötajad tõesti mõnd Vene sõdurit, kes pärast nõukogude sõjameeste lahkumist veel aastaid ennast Voitkade kombel metsas varjas?

Siiski ka üks plusspunkt Raepressile. Pärast tähelepanujuhtimist reageerisid nad lausa paarikümne minutiga ning parandasid vea omaloodud Eesti ajaloos. Selline kiirus on linna pressiteenistuse puhul lausa hämmastav.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt