• Jaga lugu:

  Merko ümmargune jutt kütab kahtlusi

  Marge VäikenurmFoto: Eiko Kink

  Börsiettevõte Merko lõi endale pärast pikaaegse juhi Tiit Robeni lahkumist uue üllatava stiili, leiab ajakirjanik Marge Väikenurm.

  Neljapäev, 3. novembri õhtu. Roben jääb silma, kui läheb nn Merko rohelisest majast üle tee asuvasse musta majja Delta Plazasse. Vaibale kutsus mehe nõukogu juht Andres Trink.
  Järgmisel hommikul paisatakse meediasse börsiteade Robeni lahkumisest ja Keit Paali karjäärihüppest. Nädala viimase tööpäeva hakul tabab uudis juhi lahkumisest ootamatult. Börsiteade on napp ja ümmarguse sisuga, nagu ikka. Mittemidagiütlev. Väidetavalt jääb ka ainsaks infoks, mida töötajatele usaldatud on. Õhus on küsimus, miks Roben ära läks.
  Äripäevale kirjeldatakse, kuidas Järvevana kontor siiani sama küsimuse tõttu kihab. Kuulda on sedagi, et ehk pööras otsekohene Roben ülemuse või suuromaniku Toomas Annusega lootusetult tülli.
  Selget vastust ei anna Trink ka Äripäevale. Räägib, et on vaja muudatusi – värsket hingamist. Täpsemaks ei lähe. Eitab tülisid ja probleeme, kuid tunnistab, et pea 20 aastat Merko palgal olnud Robeni lahkumine käis kiiresti. Ja tõesti, Roben oli päev enne teadet mustas majas.
  Robenit saadavad kiidusõnad, ka Merkos. Ettevõtjad imestavad, sest Merkos näis olevat kõik hästi. Infosulus töötajad jutustavad lugusid. Merko vastused püsivad pressiteatelikult ümmargused. Merko omanik Annus eelistab ajakirjandusega mitte suhelda. Roben ei vasta küsimustele Merko abita ja otsib uut tööd. Kommunikatsioonijuht rõhutab, et skandaali pole.
  Väga hea töö – kui tahta pea kuu aja jooksul fantaasiat üles kütta ja kahtlusi tekitada. See ei peaks olema ühegi ettevõtte, eriti börsifirma stiil. Lihtsam on oma inimestega rääkida ja olla otsekohene, kui juba mujalt küsimused tulevad.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.