Marge Väikenurm • 1. detsember 2016 • 2 min
Jaga lugu:

Merko ümmargune jutt kütab kahtlusi

Marge Väikenurm  Foto: Eiko Kink

Börsiettevõte Merko lõi endale pärast pikaaegse juhi Tiit Robeni lahkumist uue üllatava stiili, leiab ajakirjanik Marge Väikenurm.

Neljapäev, 3. novembri õhtu. Roben jääb silma, kui läheb nn Merko rohelisest majast üle tee asuvasse musta majja Delta Plazasse. Vaibale kutsus mehe nõukogu juht Andres Trink.

Järgmisel hommikul paisatakse meediasse börsiteade Robeni lahkumisest ja Keit Paali karjäärihüppest. Nädala viimase tööpäeva hakul tabab uudis juhi lahkumisest ootamatult. Börsiteade on napp ja ümmarguse sisuga, nagu ikka. Mittemidagiütlev. Väidetavalt jääb ka ainsaks infoks, mida töötajatele usaldatud on. Õhus on küsimus, miks Roben ära läks.

Äripäevale kirjeldatakse, kuidas Järvevana kontor siiani sama küsimuse tõttu kihab. Kuulda on sedagi, et ehk pööras otsekohene Roben ülemuse või suuromaniku Toomas Annusega lootusetult tülli.

Selget vastust ei anna Trink ka Äripäevale. Räägib, et on vaja muudatusi – värsket hingamist. Täpsemaks ei lähe. Eitab tülisid ja probleeme, kuid tunnistab, et pea 20 aastat Merko palgal olnud Robeni lahkumine käis kiiresti. Ja tõesti, Roben oli päev enne teadet mustas majas.

Robenit saadavad kiidusõnad, ka Merkos. Ettevõtjad imestavad, sest Merkos näis olevat kõik hästi. Infosulus töötajad jutustavad lugusid. Merko vastused püsivad pressiteatelikult ümmargused. Merko omanik Annus eelistab ajakirjandusega mitte suhelda. Roben ei vasta küsimustele Merko abita ja otsib uut tööd. Kommunikatsioonijuht rõhutab, et skandaali pole.

Väga hea töö – kui tahta pea kuu aja jooksul fantaasiat üles kütta ja kahtlusi tekitada. See ei peaks olema ühegi ettevõtte, eriti börsifirma stiil. Lihtsam on oma inimestega rääkida ja olla otsekohene, kui juba mujalt küsimused tulevad.

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt