• Jaga lugu:

  Merko ja Nordeconi üllatav erinevus

  Harry TuulFoto: Andras Kralla

  Väga huvitav erinevus torkab silma, kui võrrelda kahe tugeva tegija käitumist tippjuhi lahkumisel, kirjutab Äripäeva toimetaja Harry Tuul.

  Kaks Eesti juhtivat ehitusfirmat Merko ja Nordecon on põlised ja tulised konkurendid, kes ühtlasi on mõlemad noteeritud Tallinna börsil. Just seepärast pakuvad nende tegemised huvi mitte ainult konkurentidele ja töötajatele, vaid ka investoritele.
  Nii torkabki viimase kolme kuu jooksul silma, et kaks firmat on käitunud pealtnäha sarnases olukorras risti vastupidi. Mõlemas firmas toimus juhivahetus, kuid nii selle sisuline kui ka vormiline lahendus on erinev.
  Novembris lõppes sisuliselt päevapealt paarkümmend aastat Merkos töötanud ja viimased kaheksa aastat Merko Ehitus Eestit juhtinud Tiit Robeni karjäär firmas. Osapooled on juhtunu asjus kidakeelsed ning ka firma töötajad jäeti pimedusse kobama. Nordeconi pikaaegse juhi Jaano Vinki lahkumine on teistsugune. Vink teatas veebruari alguses, et ei jätka pärast lepingu lõppemist juuli lõpus. Ehk muudatus on pool aastat ette teada.
  Nii sarnased, nii erinevad
  Ometi on ettevõtete põhiväärtused sarnased. Kui uurida firma kodulehti, siis on kergesti leitav, et näiteks Nordeconi visioon on „olla ehitusala eelistatuim partner kliendile, alltöövõtjale, töötajale“ ning loomulikult on kirjas, et „väärtustame oma inimesi“.
  Merkol on isegi omaette peatükk firmast kui tööandjast, kes hindab kõrgelt meeskonnatööd ja tugevat tiimitunnet ning pikaajaliste kogemustega oma ala professionaalid on ettevõtte võtmeväärtus.
  Muidugi võib põhjendatult väita, et tegu ongi erinevate inimeste ja erinevat juhtumitega. Kuid miks, seda ei tea ei töötajad, konkurendid ega aktsionärid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peaministril on valida: kas edasi või tagasi
Koroonakriisi praeguse faasi läbimine sõltub juhtide – nende seas ja ennekõik peaministri – meelekindlusest, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Koroonakriisi praeguse faasi läbimine sõltub juhtide – nende seas ja ennekõik peaministri – meelekindlusest, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Facebooki tulemused panid aktsia veidi tõusma
Facebook hoiatas täna, et Apple’i uued privaatsusreeglid mõjutavad nende digiäri praeguses kvartalis negatiivselt. Sotsiaalmeedia hiiu käive jäi kolmandas kvartalis ootustele alla, aga kasum oli prognoositust parem, vahendab Reuters.
Facebook hoiatas täna, et Apple’i uued privaatsusreeglid mõjutavad nende digiäri praeguses kvartalis negatiivselt. Sotsiaalmeedia hiiu käive jäi kolmandas kvartalis ootustele alla, aga kasum oli prognoositust parem, vahendab Reuters.
Urve Palo lahkub Novoloto tegevjuhi kohalt
Endine mitmekordne minister Urve Palo teatas, et lahkub 15. detsembrist kasiinotehnoloogia kontserni Novomatic AG kuuluva OÜ Novoloto tegevjuhi kohalt ning alustab tööd juhtimiskoolitajana,
Endine mitmekordne minister Urve Palo teatas, et lahkub 15. detsembrist kasiinotehnoloogia kontserni Novomatic AG kuuluva OÜ Novoloto tegevjuhi kohalt ning alustab tööd juhtimiskoolitajana,
Mitmesse ametisse otsitakse töötajaid riigikogust parema palgaga
Kõrgeimat töötasu pakutakse arstidele suunatud töökuulutustel, kus keskmine palgapakkumine ületab riigikogu liikmete töötasu, teatas CVKeskus.ee portaalis viimastel kuudel avaldatud avaliku palgaga tööpakkumisi vaadates.
Kõrgeimat töötasu pakutakse arstidele suunatud töökuulutustel, kus keskmine palgapakkumine ületab riigikogu liikmete töötasu, teatas CVKeskus.ee portaalis viimastel kuudel avaldatud avaliku palgaga tööpakkumisi vaadates.