• Jaga lugu:

  Jüri – peaminister Mardi valitsuses

  Peaministripartei toetuse kukkumine EKREst allapoole kinnitab tõdemust, et Keskerakonna esimees Jüri Ratas töötab sisuliselt peaministrina Mart Helme valitsuses, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.

  Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv. Foto: Liis Treimann
  Retoorika muutumise asemel, mis pidi Konservatiivse Rahvaerakonna liidreid valitsuses vältimatult tabama, näeme vastupidist. Isa ja poeg Helmed kehtestavad Stenbockist lähtuva avaliku teemaderingi ning määravad sisuliselt valitsuse teod ja näo. Jüri Ratase (ja teatud asjades ka teiste, näiteks isamaalasest kaitseministri Jüri Luige) osaks jääb lõputu selgitamine ja vabandamine.
  Postimehe tellitud ja Kantar Emori tehtud uuring kinnitas Keskerakonna toetuse langustrendi. Maikuus toetas Keskerakonda 15,3 protsenti vastanutest, mis jääb juba alla EKRE 16,9protsendilisele toetusele.
  Euroopa Parlamendi valimised saavad olema proovikivi. Valimisaktiivsus tuleb nende valimiste profiili arvestades madal, eeldatavalt annab oma hääle ligi kolmandik valijaist. EKRE fännid lähevad ja toetavad peibutuspartide rollis olevaid Helmeid. Keskerakonna põhikaart on Yana Toom, kuid toetuse vähenemine pealinnas viitab venekeelse valija passiivsusele. Kõrval teeb ägedat kakskeelset kampaaniat Raimond Kaljulaid, kes on oma agitatsiooni üles ehitanud otseselt EKREga sõlmitud liidu vastu.
  Eurovalimised võivad olla igavad ja tühised, kuid oma sisepoliitiline mõõde on neil alati olnud. Kui Keskerakond peaks saama märgiliselt nigela tulemuse või jääma sootuks mandaadita, mis on täiesti võimalik, tuleb Ratasel endalt küsida, kas peaministritool ei maksnud seekord siiski liiga soolast hinda.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ettevaatust keskmise palgaga, see on fatamorgaana
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hiina telefonitootja avab elektriautode tehase
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
USA kaubanduspüha tabas ootamatu pööre
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Uus Saksa valgusfoori võimuliit rajatakse vastuolulistele plaanidele
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.