17 mai 2019
Arvamused
Ainult tellijale

Alkoholi sisaldus tuleb maksustada ühetaoliselt

Meie eesmärk viimastel aastatel on maksustada alkoholi sisaldus joogis, sõltumata sellest, millises joogis teda tarbitakse, sest ei ole olemas head ega halba alkoholi, arvas Äripäeva raadiosaates „Poliitikute töölaud“ (16.05.19) Priit Sibul (Isamaa).

Priit Sibul  Foto: SANDER ILVEST

Erakondadel, kes läbi aegade on koalitsioonis olnud ja aktsiisipoliitikat kujundanud, tuleks peeglisse vaadata ja öelda, et nii kõrged määrad ei olnud kindlasti eesmärk omaette, õigemini – eesmärki, mis seati, ei suudetud sellise aktsiisipoliitikaga saavutada. Aktsiisi tõstmine ei ole vähendanud alkoholi tarbimist ega ilmselgelt mitte ka kättesaadavust.

Telli Äripäev

Äripäeva tellijal on ligipääs:
Äripäeva raadio­saadetele
kõigile artiklitele ja TOPidele
investor Toomase nõuannetele
Äripäeva Infopanga hõbepaketile
Hetkel kuum