Siim Tammer • 17. juuli 2019 kell 8:11
Arvamused
Ainult tellijale

Siim Tammer: miks ühiskond ei saa rahapesu eest midagigi tagasi?

Väärteoraamistikus jäävad finantsjärelevalve käed lühikeseks, mistõttu oleks vaja toimivat ja lihtsat halduskaristuse süsteemi, et reageerida rasketele rikkumistele reaalse ja mõjuka rahalise karistusega, kirjutab finantsinspektsiooni õigusosakonna juht Siim Tammer.

Siim Tammer  Foto: Finantsinspektsioon

Äripäeva 15. juuli uudise kohaselt sai Läti Rigensise pank kohalikult finantsinspektsioonilt miljon eurot trahvi rahapesu ja terrorismi rahastamise vastaste reeglite rikkumise eest. Ka varem on olnud erinevaid uudiseid suurtest trahvidest ja trahviohtudest: Dansket võib oodata üle 500 miljoni euro suurune trahv Taani järelevalvelt seoses kahtlaste mitteresidentide äriga, mida peaasjalikult kultiveeriti Eesti filiaali kaudu. Rääkimata siinjuures hiigeltrahvidest, mida määravad USA ametkonnad, mh finantsjärelevalvajad.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum