Jaga lugu:
Arvamused
Ainult tellijale

Artjom Umanets: investorid vajavad selgust, Eesti kaotab miljoneid

Pangad sulevad ette hoiatamata mitteresidentidest klientide kontosid. Seetõttu kannatab e-residentsuse programm, ärid lahkuvad Balti riikidest ja riik kaotab suuri summasid. Probleemi aitaks lahendada pankade ühine kontrollikeskus, pakub RIA.com Marketplaces OÜ juhatuse liige Artjom Umanets.

Artjom Umanets.  Foto: Erakogu

Pankade suhtumine välisinvestoritesse ja e-residentidesse ei ole alati olnud arusaamatu. Kõik oli hästi kuni hetkeni, mil Eesti sattus Danske Bankiga seotud rahapesuskandaali. Veidi hiljem hakkasid mõned mitteresidendid saama teateid, et nende kontod suletakse.

Telli Äripäev

Äripäeva tellijal on ligipääs:
Äripäeva raadio­saadetele
kõigile artiklitele ja TOPidele
investor Toomase nõuannetele
Äripäeva Infopanga hõbepaketile
Jaga lugu:
Hetkel kuum